Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hvala, Ivane

Rakitić objavio dirljivu poruku ispred gotovo 18 milijuna ljudi: Selim teška srca i sa suzom u oku...

Ivan Rakitić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
21.09.2020.
u 22:06

Nakon 106 nastupa i 15 golova za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Ivan Rakitić odlučio se za reprezentativnu mirovinu

Dokapetan hrvatske reprezentacije i veznjak Seville, Ivan Rakitić, odlučio je oprostiti se od igranja za vatrene. 

Nakon 106 nastupa i 15 golova za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Ivan Rakitić odlučio se za reprezentativnu mirovinu. Aktualni dokapetan reprezentacije bio je jedan od ključnih igrača u hrvatskom pohodu do svjetskog srebra 2018. godine kada je realizirao odlučujuće jedanaesterce u pobjedama protiv Danske i Rusije.

>>> Pogledajte video-priču o Ivanu Rakitiću

- Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskoga prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu.

Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu momčad koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i suigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača - izjavio je Ivan Rakitić, koji se nešto nakon 21 sat oglasio i na Instagramu ispred 17,5 milijuna svojih pratitelja.

- Teška srca donio sam odluku o napuštanju reprezentacije, ali odlazim ponosan na sve što sam sa svojim sugiračima i prijateljima napravio u najdražem dresu za koji smo jednako ginuli u prijateljskim utakmicama i u finalu Svjetskoga prvenstva.

Kao mali sanjao sam obući dres reprezentacije svoje domovine, a na koncu je taj moj san potrajao 106 utakmica.

I sve što smo zajedno postigli kao momčad i kao nacija, zauvijek će ostati u mom sjećanju i u mom srcu, kao najveće dostignuće moje nogometne karijere.

Sa suzom u oku opraštam se od dresa reprezentacije i od mojih suigrača i selim na tribine, odakle ću ih bodriti s jednakim žarom, kao njihov najvjerniji i najveći navijač. Iznad svih Hrvatska...

Ivan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Teška srca donio sam odluku o napuštanju reprezentacije, ali odlazim ponosan na sve što sam sa svojim sugiračima i prijateljima napravio u najdražem dresu, za koji smo jednako ginuli u prijateljskim utakmicama i u finalu Svjetskoga prvenstva. Kao mali sanjao sam obući dres reprezentacije svoje domovine, a na koncu je taj moj san potrajao 106 utakmica. I sve što smo zajedno postigli kao momčad i kao nacija, zauvijek će ostati u mom sjećanju i u mom srcu, kao najveće dostignuće moje nogometne karijere. Sa suzom u oku opraštam se od dresa reprezentacije i od mojih suigrača i selim se na tribine, odakle ću ih bodriti s jednakim žarom, kao njihov najvjerniji i najveći navijač. Iznad svih Hrvatska... Ivan — It is with great emotion that I made the decision to announce my international retirement. It was a huge honor to have had the chance to represent my country, Croatia, at the international level and in the most prestigious competitions. 106 caps and 15 goals. What an incredible dream. Everything we achieved together as a Team, as a Nation, will remain forever in my memory and in my heart as the greatest accomplishment of my career. Count on me, I will be your biggest fan. Ivan @hns_cff #IvanRakitic

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

Ključne riječi

Komentara 19

LU
lukathereem
22:59 21.09.2020.

Čovijek je doktor nogometa, taktički najsavršeniji igrač ikada, u Barceloni na najvišem nivou uvijek na onom metru kvadratnom terena postavljen gdje treba biti, top klasa i u svim segmentima igre, odličan sportaš čovjek kapa do poda i sretno dalje!

LI
lily
01:34 22.09.2020.

Prerano! Ima tu i utjecaja supruge...

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
07:51 22.09.2020.

sa 32 se oprostit od reprezentacije?!neznam kaj reć!hvala ti ivane za sve ,al ovo kaj si sad napravil ti baš nije na čast!mogel si još ostat 2-3 godine i pomoć mladim igračima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije