Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To je pitanje za sve'

Rakitić o mogućem transferu: Ta liga mi je posebna, vidjet ćemo!

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
27.11.2018.
u 17:58

- Njemačka liga mi je uvijek bila posebna. Kao dječak sam ju uvijek pratio a kasnije ondje igrao tri godine. Moja etapa u Schalkeu bila je posebna.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić smatra da bi Barcelona trebala produžiti ugovor s trenerom Ernestom Valverdeom kod kojeg drugu sezonu zaredom igra u udarnoj postavi.

- Jako je miran, on je jedan istinski radnik. Sve priprema detaljno, dio po dio, uvijek želi da stvari napravimo najbolje što možemo. Vjerujem mu te znam što želi i očekuje od mene. Dobro se slažemo i imamo sličnu viziju nogometa. Osobno sam sretan što mi je trener - rekao je Rakitić u utorak u zajedničkom razgovoru za portale Goal i Spox.

- Najbolji potez bi bio da mu Barcelona obnovi ugovor. Poznaje ekipu i zna što joj treba - dodao je.

Foto: Reuters/Pixsell

Valverde je sjeo na klupu Barcelone u ljeto 2017. godine a sadašnji ugovor mu istječe u ljeto 2019. godine. Barcelona je pod njegovim vodstvom osvojila prošle sezone španjolsko prvenstvo i kup, a zatim i španjolski superkup. Ove sezone, pak, nastoji doći do Lige prvaka čiji je naslov zadnji put osvojila 2015. godine.

- S velikom željom igramo u Ligi prvaka, no također smo svjesni da nam treba i naslov prvaka Španjolske. Klub je osvajao Ligu prvaka samo onda kada bi prethodno u istoj sezoni osvojio i prvenstvo. Očekujemo stoga veliku sezonu i u domaćem prvenstvu, a da bi smo to ostvarili moramo ujediniti snage - rekao je Rakitić.

Barcelona se u prvenstvu nalazi na drugom mjestu s 25 bodova, jednim manje od lidera Seville. U Ligi prvaka će u srijedu gostovati kod PSV Eindhovena te se nalazi na korak do prolaska u osminu finala s vodećeg mjesta u skupini. Rakitić, 30-godišnji vezni igrač, mogao bi se u toj utakmici vratiti na travnjak nakon ozljede noge. U subotu je zbog skupljenih kartona i ozljede propustio derbi u Madridu gdje su trećeplasirani Atlético i Barcelona odigrali 1:1. Katalonci su izjednačili u posljednjim trenucima pogotkom Ousmanea Dembelea.

Rakitić je, pak, upitan bi li se on sam vratio u njemačku ligu gdje je od ljeta 2007. do siječnja 2011. igrao za Schalke, te možda potpisao za Bayern Munchen.

- Moramo nazvati Niku (Kovača) ili možda vidjeti može li Manu (Neuer) učiniti nešto s Ulijem Hoenessom - odgovorio je Rakitić smijući se. 

- Njemačka liga mi je uvijek bila posebna. Kao dječak sam ju uvijek pratio a kasnije ondje igrao tri godine. Moja etapa u Schalkeu bila je posebna. Vidjet ćemo hoću li se vratiti. To je pitanje za sve strane. Za mene njemačka liga nastavlja biti jedna od najboljih, a s Bayernom, Dortmundom i Schalkeom ima momčadi prve kategorije - zaključio je.

>> Pogledajte i predstavljanje novog trenera Hajduka

Komentara 1

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
19:02 27.11.2018.

Slavonska Raketa !!!! Bravo Hrvatski Reprezentativac Bravo Momak !!! Legendo Hrvatska !!!!! Pravi Svjetski Prvak !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije