Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI PRVAK

Raikkonen otkrio u čemu najviše uživa od odlaska iz Ferrarija

Kimi Raikkonen
Foto: Reuters/Pixsell
18.05.2019.
u 23:47

Finac je u Alfi dobio ulogu glavnog vozača, ali i pored toga primjetne su razlike između obaveza sad i u Scuderiji. U tzv. rebrendiranom Sauberu Raikkonen je u prvih pet utrka osvojio 13 bodova što nimalo nije loš rezultat.

Svjetski prvak iz 2007. godine Kimi Raikkonen ove sezone vozi za Alfu Romeo. Nakon pet godina u svom drugom mandatu za Ferrari odlučio je napustiti Maranello, a sad je otkrio da u novom timu ima više slobodnog vremena van staze koje mu očito odgovara, piše GP1.

Finac je u Alfi dobio ulogu glavnog vozača, ali i pored toga primjetne su razlike između obaveza sad i u Scuderiji. U tzv. rebrendiranom Sauberu Raikkonen je u prvih pet utrka osvojio 13 bodova što nimalo nije loš rezultat. Nekadašnji kolega i veliki prijatelj Sebastiana Vettela je momčad s vrha poretka zamijenio onom koja se nalazi ispod sredine, ali je poručio da, u principu, većih promjena nema.

- Što se tiče vožnje nema skoro nikakvih promjena. Naravno da je uzbudljivije ako imaš više utrkivanja, ali sve to ovisi od utrke do utrke. Generalno govoreći, imam više vremena van staze i u tome uživam. Atmosfera je veoma ugodna. Svi težimo da budemo bolji, a ja sam ovdje sretan - rekao je Raikkonen.

Sauber je 2017. godinu završio na posljednjem mjestu u poretku konstruktora, ali je ekipa u posljednjem periodu znatno uznapredovala. U tomu su im pomogle uske veze s Ferrarijem. Iskustvo Raikkonena kao i adekvatna povratna informacija iz bolida je ključna u njihovom kontinuiranom napretku.

- Ima prostora za napredak u određenim područjima, ali sam mišljenja da ekipa raste. Ne tako davno bili su u veoma lošoj poziciji. Impresivno je kako su uspjeli napraviti toliki iskorak za tako kratak period. Dosta posla je ispred nas, ali ovdje imamo veoma kvalitetno osoblje koje treba nastaviti raditi i donositi što bolje odluke - rekao je Raikkonen i dodao:

- Sve je to dio procesa učenja i ne vidim da se moja pozicije u odnosu na prošle godine imalo promijenila. Vjerojatno da im svojim iskustvom mogu pomoći u nekim segmentima. Radi toga se ne osjećam više važnijim.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije