Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINAC ŽELI BITI KONKURENTAN

Räikkönen: Možda sam završio karijeru u Formuli 1

Kimi Raikkonen
AFP
01.10.2009.
u 14:40

Finski vozač Formule 1 Kimi Räikkönen, svjetski prvak 2007. godine, kaže da nije siguran hoće li i sljedeće godine biti dio ''oktanskog cirkusa''.

Räikkönen će za Ferrari voziti još samo do kraja ove sezone. Talijanski div potpisao je na tri godine sa Španjolcem Fernandom Alonsom, koji će zamijeniti Räikkönena od sljedeće sezone.

Finski vozač, koji će za dva tjedna proslaviti 30. rođendan, tvrdi da će ostati u Formuli 1 samo u slučaju ponude neke momčadi koja bi ga zadovoljila. U natjecateljskom smislu.

- Možda ću se sljedeće godine utrkivati u Formuli 1, a možda i neću! Jedina opcija pod kojom bih mogao nastaviti natjecanje jest da dobijem bolid s kojim mogu osvojiti naslov svjetskog prvaka. U protivnome, cijela priča nema nekog smisla - kaže Räikkönen.

Na ponudu svoje bivše momčadi McLarena ne bi ostao ravnodušan. Ta se mogućnost čini i dosta realnom, budući da Kimijevu sunarodnjaku Heikkiju Kovalainenu ističe ugovor krajem ove godine u McLarenu.

- Ne mogu o McLarenu reći ništa loše. Uvijek sam imao dobar odnos s njima. To jest mogućnost, ali ovoga trenutka ne bih išao tako daleko u takvim razmišljanjima.

Dodaje da nije nemoguće niti njegovo preseljenje u reli.

- Postoji mogućnost i za to, kao i za ostanak u Formuli 1. Ne znam što će se dogoditi, vidjet ćemo. Trebao bih odluku donijeti prije početka sljedeće sezone - završio je Räikkönen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije