Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNIMAN USPJEH

Ragusa bez poraza, "pituri" ih prate: U sezoni su imale 23 pobjede, nijedan poraz!

11.05.2021.
u 16:10

Stolni tenis se pak u Dubrovniku organizirano igra tek od 1978., a u posljednjih pet godina klub Libertas Marinkolor je dvaput bio prvak Hrvatske te triput osvajač hrvatskog kupa.

Probudio se Dubrovnik u sportskom smislu. Nisu samo vaterpolisti Juga perjanice sporta u gradu, već je Dubrovnik u kratko vrijeme dobivao dva nova ekipna prvaka Hrvatske.

Košarkašice Raguse prvi put su u povijesti osvojile naslov, nakon što su u tri finalne utakmice doigravanja pobijedile zagrebački Medveščak koji je pet puta uzastopce osvajao naslov. Bila je to sezona za pamćenje – prvo su pobijedile u svih deset utakmica u južnoj skupini, potom su pobijedile u svih deset utakmica u Ligi za prvakinje da bi u finalu, s tri pobjede, nadjačale Medveščak.

Kakav oproštaj Ivone Matić

U sezoni su imale 23 pobjede, nijedan poraz. Tu povijest ispisale su Carmen Miloglav, Katarina Zarač, Romana Stojanović, Iva Todorić, Ana Vrsaljko, Ivona Matić, koja je nakon finala zaključila karijeru, Marija Pocrnjić, Ella Majstorović, Ana Putica, Matea Beletić, Tea Ivanišević, pa dvije reprezentativke, Josipa Silov, koja je stigla uoči Lige za prvaka i koja je u trećoj pogađala kad je to bilo najvažnije, a ne možemo zaboraviti ni Ivu Slonjšak, koja je nakon 3. kola karijeru nastavila u Francuskoj. Tu je i kvartet najmlađih, Lucija Papić, Paula Mojaš, Karla Raguž Lučić i Paula Lobaš.

Ragusa je u četiri tjedna uzela prva dva trofeja u svojoj povijesti. Ragusa je osvojila dvostruku krunu, prvo Kup Ružice Meglaj Rimac, a sad naslov prvaka. Prije 27 godina, u danima feste svetog Vlaha, zakotrljala se priča o ženskoj košarci. Zdravko Kitin, Cvijeto Kapetanić i Dragan Medan prvi su potegli, udarili temelj Ragusi, Kitin je potezao najviše više od dva desetljeća, a u tih proteklih 27 godina generacije i generacije igračica, trenera, članova uprave radili su te sanjali ovaj trenutak.

Stolni tenis se pak u Dubrovniku organizirano igra tek od 1978., a u posljednjih pet godina klub Libertas Marinkolor je dvaput bio prvak Hrvatske te triput osvajač hrvatskog kupa.

– U tih pet godina igrali smo i triput finale, ali smo bili drugi. Ove godine osvojili smo naslov četiri kola prije kraja. Nakon 20 utakmica imao dvadeset pobjeda i do kraja su nam ostali još susreti u Zadru i Zagrebu. Voljeli bismo završiti sezonu bez poraza – rekao je Marinko Matulović, predsjednik kluba.

Ove sezone procvat sporta u Dubrovniku?

– Moram pohvaliti grad Dubrovnik koji sjajno prati i ulaže u sport. Dobro, zbog pandemije su sredstva malo smanjena, ali kada je sve normalno, onda imam veliku podršku. Mi smo uz vaterpoliste Juga najuspješniji dubrovački klub. Evo, naš član Miho Simović dobio je ove godine nagradu za najboljeg sportaša županije – istaknuo je Matulović.

Još kad dobijemo dvoranu

Još kad dobijete svoju dvoranu za treninge...

– Da, za sada smo podstanari u jedinoj sportskoj dvorani u gradu. Imamo svoj termin i ništa drugo. Gradnjom nove dvorane za potrebe svjetskog rukometnog prvenstva riješit ćemo pitanje prostora. Jer, uz veliku dvoranu napravit će se pored i jedna manja koja će biti i dom stolnotenisača – istaknuo je predsjednik “pitura” kako se popularno nazivaju stolnotenisači ovog kluba.

– Kako imam tvrtku koja se bavi proizvodnjom boja i lakova, tako smo dobili i nadimak. Ovog vikenda čeka nas nastup u drugom razredu Europske lige gdje će se 14 klubova boriti za plasman u Prvi razred. Nadam se da ćemo ostvariti što bolji plasman – zaključio je Matulović.

Drugi naslov Libertas Marinkoloru donijeli su Filip Čipin, Tomislav Japec i Miho Simović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije