Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Rafael Nadal stiže u Osijek, a evo tko će igrati za Hrvatsku

Željko Krajan
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
24.01.2017.
u 16:02

- Sastav s kojim smo u prošloj godini došli do finala desetkovan je ozljedama dok je kod drugih fizički i psihički umor uzrokovao nemogućnost sudjelovanja - rekao je Krajan.

Franko Škugor, Nikola Mektić, Ante Pavić i Marin Draganja u Gradskom vrtu u Osijeku će od 3. do 5. veljače odmjeriti snage sa Španjolcima.

Hrvatski i španjolski teniski savezi danas su ITF-u prijavili sastave za predstojeće prvo kolo svjetske skupine Davis Cupa. Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan objavio je popis na kojem su Franko Škugor, Nikola Mektić, Ante Pavić i Marin Draganja.

Hrvatska je rangirana kao treća najbolja reprezentacija na svijetu što je izniman uspjeh, no nedavno izgubljeno finale Davis Cupa u Zagrebu ostavilo je snažan trag na naše reprezentativce.

- Sastav s kojim smo u prošloj godini došli do finala desetkovan je ozljedama dok je kod drugih fizički i psihički umor uzrokovao nemogućnost sudjelovanja. Naši su najbolji tenisači vrsni profesionalci koji su Hrvatskoj dali puno i zato bih molio javnost da ima razumijevanja za njihovu trenutnu nemogućnost sudjelovanja na predstojećem natjecanju i daju punu podršku Škugoru, Mektiću, Paviću i Draganji. Ovi su momci itekako zaslužili da predstavljaju našu zemlju, već se godinama dokazuju na turnirima diljem svijeta i spremni su preuzeti odgovornost te dati sve od sebe za što povoljniji ishod.

Iako su svi bili pozvani, objektivne okolnosti zaustavile su naše reprezentativce koje smo gledali u borbi protiv Argentine

- Marin Čilić vjerojatno najviše osjeća zamor nakon prethodnog poraza u finalu Davis Cupa čemu je posvjedočio i njegov nastup na Australian Openu i doista je zaslužio malo mira i priliku da se odmori i dobro pripremi. Bornu Ćorića još uvijek muči ozljeda koljena, a ozlijeđen je i Mate Pavić što mu onemogućuje nastup u Osijeku - pojasnio je izbornik Krajan.

S druge strane, španjolsku reprezentaciju koju je odabrala Conchita Martínez čine sljedeći igrači: Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Pablo Carreño Busta i Marc López.

- S obzirom da nas u Osijeku čeka prepuna dvorana, ali i nadaleko poznata slavonska srdačnost, znam da ćemo imati odličnu atmosferu u Gradskom vrtu, što će sigurno našim momcima biti dodatni, snažan motiv za žestoku borbu - zaključio je Željko Krajan.

Komentara 4

MA
Majur
17:46 24.01.2017.

Znači igramo nakon Osijeka protiv ispadanja iz prve grupe,a i najvjerojatnije ispadamo sa ovom postavom...

DU
Deleted user
17:48 24.01.2017.

Dok je Krajan izbornik, nece igrati Pavic, a i Coric ce imati "probleme sa koljenom"; vazno je da imamo izbornika Krajana: 5:0 za Spanjolsku ;)

GE
genex
18:02 24.01.2017.

sve je ovo posljedica krajanove greške kad je bornu de facto izbacio iz repke.to je bila sramotna odluka i u potpunosti podržavam borninu odluku da ne igra za repku dok je krajan izbornik. što se tiče čile i dodiga, ii njih razumijem.dosta im je slušanja da nisu hrvati i da trebaju igrati za drugu zemlju. konačno će se "pravi"hrvati veseliti kad repka završi u afričko-europskoj zoni,te ih u ovom sastavu natambura recimo tunis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije