Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI CENTARFOR

Radović o dvojici miljenika u Rijeci: 'Oni mogu jednim potezom riješiti cijeli susret'

Foto: Pixsell
1/3
01.10.2020.
u 10:02

Gledam Rijekine utakmice i nekako nisam baš oduševljen kako igramo. Mučimo se, nemamo, primjerice, rasnoga golgetera, neki igrači ne igraju na svojim prirodnim pozicijama, ističe Milan Radović

Prvi put u svojoj povijesti Rijeka će gostovati u Danskoj i loviti svoj treći plasman u Europsku ligu, nakon 2014. i 2017. godine. Oba puta u to natjecanje uveo ih je slovenski trener (Kek), što je možda dobar znak, jer Riječane i danas vodi Slovenac (Rožman). Istina, Simonu će sraz protiv FC Kopenhagena biti tek drugi europski ispit u trenerskoj karijeri, dok je kolega sa suparničke klupe, 52-godišnji Norvežanin Solbakken, već prekaljeni europski mačak.

Rijeka je posljednji put u Europi prezimila u sezoni 1979./1980. kada je dogurala do četvrtfinala tadašnjeg Kupa pobjednika kupova i u dvije utakmice ispala od Juventusa 0:0 na Kantridi i 0:2 u Torinu. Do četvrtfinala Rijeka je bila eliminirala belgijski Beerschot i čehoslovačku Lokomotivu iz Košica. Sudionik u svim tim utakmicama, u kojima je Riječane vodio Miroslav Blažević, bio je legendarni Rijekin centarfor, danas 68-godišnji Milan Radović.

Nije oduševljen igrom Rijeke

– Svima nam je tada jako teško palo ispadanje od Juventusa, jer smo bili bolji i, barem u domaćoj utakmici, zaslužili smo pobjedu. U Torinu smo također izgledali dobro, ali nam turski sudac nije dao da prijeđemo centar. Presudan je bio prvi pogodak; Causio je opalio s 30 metara, a našem vrataru Ravniću lopta je prošla kroz ruke, potom i kroz noge, pala tek koji centimetar iza gol-crte i ostala u blatu. No, moramo biti ponosni na te dvije utakmice jer u momčadi Juventusa tada su bila osmorica talijanskih reprezentativaca koji su 1982. godine postali svjetski prvaci – prisjeća se Radović slavnih Rijekinih dana.

Foto: Instagram

Kako vam Rijeka izgleda danas?

– Ha, vremena su drukčija, danas je praktički nezamislivo da se Rijeka nosi s Juventusom. Jer, u ono vrijeme Rijeka je ipak imala mnogo kvalitetnije nogometaše. Gledam Rijekine utakmice i nekako nisam baš oduševljen kako igramo. Mučimo se, nemamo, primjerice, rasnoga golgetera, neki igrači ne igraju na svojim prirodnim pozicijama – ističe Radović i nastavlja:

– Uzdam se jako u našega novoga centarfora Kulenovića. Gledao sam ga još prije tri godine u mladoj reprezentaciji i ugodno se iznenadio njegovom robusnošću, silinom, izvrsnom duel-igrom. U Dinamu nikada nije dobio pet utakmica u nizu, pa nije mogao pokazati sve svoje kvalitete kao gol-igrač. On vjerojatno nije imao mirnoću, jer je bio u strahu, pod pritiskom da mora zabijati golove, znajući kako je tek treća opcija, iza Petkovića i Gavranovića. Nadam se da će kod nas Sandro demonstrirati svu raskoš svog talenta.

Radović kao stari nogometni šmeker izrazito simpatizira plemenite igrače Pavičića i Murića.

– To su igrači koji bi meni uvijek igrali jer oni jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Pavičić na žalost igra na krivoj poziciji, zadnjeg veznog, a on je klasična desetka, paker, igrač sa smislom za igru, sjajnim pasom. Lončar je pak prototip klasičnog zadnjeg veznog; može puno trčati, dolazi iz drugoga plana, ima razoran šut.

Foto: Instagram

Rijeka nema što izgubiti

Jeste li uopće optimist uoči utakmice s Dancima?

– Jesam, jer to je utakmica u kojoj Rijeka nema što izgubiti, nema nikakav pritisak, a ima svojih kvaliteta. Samo treba nastupiti bez respekta, hrabro, muški. Usto, to nije više onaj FC Kopenhagen koji je nekada bio; pa oni su pri dnu danske lige i tu njihovu slabu formu treba iskoristiti – zaključio je Milan Radović.

Rijeka je 2014. u četvrtom pretkolu eliminirala favorizirani Stuttgart, a 2017. godine izravno se plasirala u grupnu fazu Europske lige nakon što je u 4. pretkolu Lige prvaka ispala od Olympiacosa. U jesen 2014. godine ostvarila je jedinstveni pothvat ostvarivši čak osam pobjeda u europskim utakmicama. Najbolji Rijekin strijelac u europskim kupovima je Andrej Kramarić s osam pogodaka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije