Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE POZNATIH

Rađa: Hoćemo li izbrisati i ime Jugoplastike?

\'radja_nnn_spo_140211\'
Nova TV
02.12.2011.
u 12:13

– Grad Split na svaki način svakodnevno dokazuje da više nije grad nego predgrađe mjesta Ogorje u općini Muć – komentirala je Mani Gotovac.

Ni slavni Splićani nisu ostali imuni na diranje u Hajdukovu povijest. Micanje zvijezde petokrake s grba bijelih za potrebe kalendara 2012. komentirali su svi uglas protiveći se takvom potezu.

– Ne treba bježati od prošlosti. Povijest je povijest i činjenice su činjenice. Zašto bismo se stidjeli vlastite prošlosti? Tim više što Hajduk uz ondašnje nogometaše vežu veliki uspjesi? – pita se Robert Kurbaša.

– Bez veze je po meni brisati obilježja jednog vremena. Povijest treba prikazati onakvom kakva je bila, a ne kako se nekome danas sviđa – kaže Matko Jelavić.

– Ako je to slika iz onih dana, godina, države, ne smije se mijenjati. To je tada bila naša država. Kako se ne mogu izbrisati ljudi koji su onda bili slavni, ne bi se trebala micati ni ondašnja obilježja. Sve je to naša povijest – tvrdi Meri Cetinić.

– Grad Split na svaki način svakodnevno dokazuje da više nije grad nego predgrađe mjesta Ogorje u općini Muć. U takvom propadanju gradskosti i urbanosti sve je moguće: zaboravljanje povijesti pa i toga da je Split Dioklecijanov grad. Uskoro će se možda zaboraviti i da je Split uz more, pa će se s razglednica to more izbrisati, a ostaviti samo grmlja i brda – ljutito će Mani Gotovac.

Dino Rađa povukao je usporedbu sa svojim nekadašnjim klubom Jugoplastikom, koji je danas Split.

– To je tragedija, isto kao kada bismo izbrisali ime Jugoplastika. Zar bismo se i toga imena trebali odreći samo zato što podsjeća na Jugoslaviju. Sramota je da je takvo što nekome palo na pamet. To je klupska povijest, kakva je takva je, i ne smijemo je se stidjeti. Zar bi se Iko Buljan trebao sramiti svog dresa koji ga je lansirao u nogometni svijet? Kao da su ti stari igrači krivi što se nisu rodili u samostalnoj Hrvatskoj. Zar bih ja u svoju biografiju trebao upisati samo medalje koje sam osvojio s Hrvatskom!?

Komentara 41

DI
Dijaspora
15:45 02.12.2011.

Zato ja kažem jedan je Ivanišević.

JA
james49
12:32 02.12.2011.

Brisanje prošlosti ne vodi u njezinu izmjenu, samo povečava sumnju u iskrenost onoga tko je briše

HS
Hrvatski sin
15:21 02.12.2011.

Lijepo molim sve jugoslavene neka odsele u sljedbenicu te države u republiku srbiju,unaprijed hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije