Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi korak

Rađa diplomirao: Neću u trenere, barem 20 godina

'24.01.2013., Split - Kosarkas Dino Radja diplomirao na Kinezioloskom fakultetu, na preddiplomskom strucnom studiju.  Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
24.01.2013.
u 18:18

Dino Rađa diplomirao s odličnim uspjehom: Trebale su mi instrukcije iz statistike, kazao je Rađa

U dvorani je svaki dan, onoj na Gripama, gdje je sve počelo još potkraj sedamdesetih kada je osnovac Dino Rađa počeo s košarkom. Iza njega je briljantna karijera i o njoj je svaka riječ suvišna. Sada radi s novom generacijom Splita, na "repertoaru" su samo centri.

Sve je to onako prijateljski, bez naplate, od Rađe uče Josip Sobin, Filip Kraljević... A sada je Rađa svom igračkom znanju dodao diplomu prvostupnika kineziologije – sportskog trenera košarke. Na splitskom Kineziološkom fakultetu obranio je diplomski rad o osobitostima morfoloških karakteristika i funkcionalno-motoričkih sposobnosti mladih košarkaša. Ocjena – čista petica.

– Diploma će na zid, neću nastaviti školovanje. Nije bilo lako, pao mi je kamen sa srca. Dobro, nije bilo treme. Dok sam igrao, vladao sam materijom, sve je bilo u glavi, no ovo je nešto sasvim drugo – priča zadovoljno Rađa.

Studij kineziologije počeo je prije desetak godina u Zagrebu.

– Napravio sam stanku, klinci, ovo, ono... Za sve je kriv Velimir Perasović, zajedno smo počeli, ali meni je bilo teško putovati na fakultet u Zagreb. Kada se pojavila mogućnost da ga završim u Splitu, prihvatio sam se knjige. Što se tiče košarke, nisam previše učio, to znam, ali za neke predmete morao sam uzimati instrukcije, primjerice iz statistike – kaže Rađa.

Trenerski kadrovi ne trebaju se plašiti, Rađa ne namjerava sjesti na trenersku klupu.

– Sad napokon imam potvrdu da sam bio dobar igrač. Ali, na klupu neću, to me ne zanima. Zaboravite na to, barem u idućih dvadeset godina, ha-ha – rekao je Rađa. (om)

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:24 24.01.2013.

Fino gađa taj Dino Rađa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije