Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka kaznu

Rade li namjerno protiv Dinama? Bjelica progovorio na tu škakljivu temu

18.02.2020.
u 07:00

- Imamo 12 bodova prednosti i nervoze zaista ne bi trebalo biti, ali nisam baš zadovoljan kako izgledamo na terenu. Prije svega nisam zadovoljan sobom, a onda ni reakcijom momčadi - naglasio je strateg Modrih

Dinamo je u nedjelju poražen od Osijeka u Gradskom vrtu, a iza tog susreta vuku se repovi. Plavi su, naime, susret završili sa samo osam igrača (dvojica isključena, a Perić se ozlijedio nakon što su izvršene sve zamjene), a kraj na klupi nije dočekao ni trener Nenad Bjelica koji je isključen zbog vrijeđanja suca Marija Zebeca.

Kad su na red došle izjave, Bjelica se još nije ohladio pa nije bio raspoložen ni za komentar. Zbog toga smo ga kontaktirali jutro poslije, kad je već bio prilično smiren. I započeli s osvrtom na utakmicu.

– Nisam bio psihološki u stanju komentirati utakmicu, još sam bio vruć. Novinari nisu krivi ni za što, nisu me oni isprovocirali pitanjima i žao mi je zbog toga što nisam imao što reći. Kad je utakmica u pitanju, bila je izjednačena, a Osijek je bio bolji za taj jedanaesterac. Moglo je završiti i neodlučeno, ali ne umanjujem pobjedu domaćina i čestitam im na tome.

Ne radi se protiv Dinama

Jasno, dotaknuli smo se i njegova sukoba sa sucem.

– Reagirao sam emotivno i zbog svog ponašanja se ispričavam sucu Zebecu. Bilo je to neprimjereno, nisam reagirao kako spada. Takvo ponašanje ne priliči treneru Dinama. I, ponavljam, ispričavam se sucu, novinarima i cjelokupnoj javnosti. Što se mene tiče, taj je incident iza nas i ta priča je završila.

Ipak, na njegovu žalost priča tu ne završava. Zbog isključenja mu prijeti kazna, a najrealnije je da dobije suspenziju u trajanju od mjesec dana, koliko je krajem prosinca dobio i trener Gorice Sergej Jakirović.

– Ne znam kako je s drugim trenerima, ali mogu reći da sam ja vodio 59 utakmica u HNL-u i da mi je to prvo isključenje. Nadam se da će se kod odlučivanja i to uzeti u obzir. No, kakva god njihova odluka bila, ja ću je prihvatiti. Platit ću što treba jer sam svjestan da sam kriv.

Bjelica je od preuzimanja Dinama u medijskim krugovima slovio kao veliki gospodin, uvijek je bio raspoložen za izjave, a tako se ponašao i na travnjaku. Jasno, kao i svaki trener znao je reagirati na neke odluke, ali nije komentirao suce, često je rekao da svatko može pogriješiti.

No, sad je, čini se, drukčije, jer se dva kola zaredom svađao sa sucima: prvo mu je “na tapeti” bio Dario Bel, a sada i Zebec. Zbog čega je došlo do takve promjene u ponašanju, mislite li da se nešto sustavno radi protiv Dinama?

– Ma ne, o tome nema ni govora. Ja suce i dalje ne komentiram, na terenu je ipak nešto drukčije jer ondje su emocije u pitanju. Jedino što sam izrazio svoje nezadovoljstvom VAR-om. Po meni je emocija ispred tehnologije. Poštujem i mišljenje onih koji podržavaju VAR, ali i ja imam pravo na svoje mišljenje o tome.

Ipak, ne može se ne primijetiti da kod vas vlada nekakva nervoza, koji je razlog za to?

– Ne znam, teško je to reći. Imamo 12 bodova prednosti i nervoze zaista ne bi trebalo biti, ali nisam baš zadovoljan kako izgledamo na terenu. Prije svega nisam zadovoljan sobom, a onda ni reakcijom momčadi.

Olmov odlazak nije razlog

Dinamo nije najbolje ušao u nastavak sezone, ispao je u Kupu od Rijeke, a sad je stigao i poraz u Osijeku.

– Pa skupilo se tu svega, od odlaska Olma do toga da smo možda malo opušteni zbog velike bodovne prednosti koju imamo. Iako, mislim da nismo bitno oslabljeni Danijevim odlaskom. On je bio fenomenalan igrač, ali mi u Ivanušecu, Majeru i Gojaku imamo dobre zamjene i mislim da kvalitetom nismo znatno oslabljeni.

Ono što nam u ovom trenutku nedostaje jest energija na travnjaku. Ona je ta koja donosi pobjede, a trenutačno je nemamo. Nedostaje nam pravi pristup, a zbog toga prije svega moram analizirati samoga sebe, zaključio je trener Dinama.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Django
Django
10:55 18.02.2020.

Hm, zbog čega li nekom uopće pada na um takva mogućnost. Niti se Dinamo buni, imamo VAR, jedan te isti sudac iz Splita (da sve bude pošteno) čuči na svim Dinamovim utakmicama ispred ekrana, suci sude po savjesti......Kako netko uopće može i pomisliti.....No, dobro, imamo i vlastite oči, ali ipak....

ST
stefj
10:37 18.02.2020.

Ne treba tražiti izgovore u sucima, Dinamo jednostavno loše igra. Bjelica je tu najviše kriv, loša priprema utakmice, loš izbor igrača, loša taktika. U svakoj utakmici je baš to bio problem... A što se tiče VAR-a, zar nije čudno da je sve Dinamove utakmice do sada za VAR-om bio sudac iz Splita? I to isti?

KA
kanđija
09:55 18.02.2020.

Ovog proljeća Dinamo, Hajduk i Lokomotiva su osvojili po 6 bodova. Ostali manje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije