Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN NAKON PRESICE

Rađa se oglasio i bocnuo najbolje igrače: To nam odavno nedostaje

Dino Rađa
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
20.09.2018.
u 11:47

– Idealna je prilika za promjene i da na ratnički način pokušamo sve da dobijemo preostale utakmice i eventualno ih sve iznenadimo

Iza Hrvatske su dva poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini. Jučer je predsjednik Stručnog savjeta za mušku košarku Dino Rađa najavio da se neke stvari više neće tolerirati.

>> Pogledajte i što su Vranković, Anzulović i Rađa poručili nakon dva poraza reprezentacije

– Tko neće, neka ne igra za Hrvatsku! Od danas prolaze samo tri stvari, ovo su naši postulati: Red, rad i disciplina – poručio je Rađa.

Dan nakon konferencije za medije Dino se oglasio putem Facebooka, a post prenosimo u cijelosti:

– Evo, morao sam prvo pričekati da službeno iziđemo pred novinare. Ipak sam dio tima koji radi na projektu koji je mnogo veći od zadnje dvije utakmice. Kad sam prije šest mjeseci izišao s mišljenjem da treba zaorati iz početka s mladima, dočekan sam na nož kao neznalica. Razumijem ljude koji bi htjeli uspjeh, ali za tako nešto trebaju preduvjeti. Teško je neke navike mijenjati u određenoj dobi. Treba ulagati u mlađe i stvarati kult reprezentacije, a ne da su tu kao na prisilnom radu. Ne svi, naravno.

– Najbolji igrači trebaju biti primjer u svemu, od rada do ponašanja, a to nam fali odaaaaavno. Meni je Dražen bio zvijezda vodilja kad sam ulazio u ekipu i da je on bio drukčiji, pitanje je kako bih i ja. Svi gledaju košarku kroz prizmu ove dvije utakmice, međutim ljeto je bilo više nego dobro. Od šestog mjeseca kad smo dobili Italiju u Trstu preko U16, U18, U20 EP i U17 SP radilo se odlično. Sve selekcije ispoštovale su principe igre koji su bili zadani te su se isprofilirali nosioci i nade za dalje. Očekivali smo i nastavak dobre situacije u Osijeku i Gdanjsku, međutim nije ispalo tako.

– U novinama je sve rečeno da ne ponavljam. Meni nije jasan takav pristup ne samo prema reprezentaciji nego prvo prema vlastitoj karijeri. Napravljeno je sve s naše strane da bude optimalno. Pripreme, charteri, tretman. Bili smo uz njih stalno na raspolaganju doduše ovaj zadnji dio mene nije bilo do samog kraja iz poznatih razloga. Stojko i ja krivi smo što smo pokušali bez stresova proći barem kroz kvalifikacije jer tko je očekivao poraze protiv Rumunjske doma i Nizozemske. Nakon Italije nisam ni u snu očekivao ovakav rasplet, ali je očito došlo vrijeme za naplatu dugogodišnjeg nereda i nerada.

– Zato je idealna prilika za promjene i da na ratnički način pokušamo sve da dobijemo preostale utakmice i eventualno ih sve iznenadimo. Bit će teško, ali sigurno ćemo iz utakmica izići krvavih koljena. Niti sam ja izmislio košarku niti pokušavam. Samo znam kakav je put kontinuiranog uspjeha jer sam ga prošao sa Stojkom. Spreman sam odgovoriti na svako košarkaško pitanje. Fala većini na podršci. Zdravi i veseli bili!

Komentara 20

Avatar rubinet
rubinet
12:35 20.09.2018.

Samo jedno pitanje za Rađu: Zašto je otpušten A.Petrović? Zar samo zbog jedne loše utakmice protiv Rusa ?A Anzulović ima tri loše utakmice(Slovenija, Litva,Poljska). A taj Petrović nas je, u Italiji preko Grka i Talijana ,kvalificirao za O.I. RIO ,, igrao u 4 završnici te tijesno izgubio. Što je loše napravio? Jedino što ima integritet!

Avatar Poskok
Poskok
11:55 20.09.2018.

Neka ih odvede u kucu cveca.

TA
tamaris
12:27 20.09.2018.

Rađi su svi krivi osim njega samoga. mijenja izbornike kao čarape samo da on ne mora otići. Rađa, odlazi, više i daj fotelju nekome tko hoće upravo to: rad, red i disciplinu, a ne šepuriti se s takvim krilaticama, a sam biti miljama daleko da ih i sam živi! Nespoban, nadut, neradnik! I još kao: "tko neće, nek ne igra za Hrvatsku"! Ajde se ti lijepo makni pa će svi igrati za Hrvatsku koji trebaju igrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije