Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI DEBAKL

Rađa i Vranković moraju otići nakon neviđenog fijaska Hrvatske!

Dino Rađa i Stojko Vranković
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
28.02.2019.
u 07:29

Hrvatska je košarkaška reprezentacija doživjela neviđeni fijasko. Neće nas biti na (proširenom) SP-u na kojem će biti jedna Crna Gora, a u kvalifikacijskoj skupini zauzeli smo pretposljednje mjesto ostavivši iza sebe samo Nizozemsku

U vaterpolu smo svjetski prvaci, ali ne bismo to bili da su vaterpolski dužnosnici, birajući izbornika, zaobišli nekoga od najboljih: Ratka Rudića, Ivicu Tucka, Vjeku Kobešćaka, Elvisa Fatovića... U košarci smo doživjeli teški debakl dijelom i zbog toga što su košarkaški oci preskočili najbolje (Spahiju, Petrovića, Repešu, Perasovića...).

Umjesto toga, Dino Rađa i Stojko Vranković izborničko su žezlo tutnuli u ruke trenerima bez iskustva i većih rezultata Ivici Skelinu i Draženu Anzuloviću. Sugerirajući usput izbornicima da bi im pametno bilo ići na pomlađivanje reprezentacije. Pa, iz ovih ili onih razloga nisu korištene usluge Tomića, Ukića, Tomasa, Simona...

Sve nakon toga dobro je poznato: hrvatska je košarkaška reprezentacija doživjela neviđeni fijasko. Neće nas biti na (proširenom) SP-u na kojem će biti jedna Crna Gora, a u kvalifikacijskoj skupini zauzeli smo pretposljednje mjesto ostavivši iza sebe samo Nizozemsku.

I sad, umjesto da se pospu pepelom, Dino i Stojko nas uvjeravaju da bolje niti ne zaslužujemo! Kako to možemo znati ako u kvalifikacijama nismo imali ni najboljeg izbornika kojega smo mogli imati ni najbolje igrače. To nisu male pogreške, ali Rađa i Vranković kao da nisu ni svjesni o kakvom se neuspjehu radi. A servirali su nam najveću blamažu u povijesti hrvatske košarke.

Nije stoga čudno da protiv Vrankovića i – posebno – Rađe pljušte optužbe na društvenim mrežama. Ima tu i uvredljivih napada koje ćemo zanemariti, ali i vrlo argumentiranih kritika. U jednome se svi slažu: nisu sporne njihove igračke veličine, ali su se Dino i Stojko kao organizatori i menadžeri pokazali nedoraslima funkcijama koje obnašaju (Rađa, uostalom, ni u Splitu nije pokazao neki rezultat). I zato nema vrdanja: Rađa i Vranković moraju otići! I ne moraju razmišljati o svojim nasljednicima, ima u hrvatskoj košarci još ljudi koji imaju i elana i – vizije.

Za razliku od običnog puka, zanimljivo je, novinari koji prate košarku (većina njih) prilično obazrivo pišu i nalaze stotine opravdanja, ne želeći se valjda zamjeriti velikanima. Ali novinarstvo je poput kirurgije: ponekad se mora odstraniti bolesno tkivo da bi se sačuvao organizam. A hrvatska košarka želi živjeti! 

>> Pogledajte nastup hrvatske klape na NBA utakmici

Komentara 21

PR
prajdali100
08:23 28.02.2019.

Umjesto da sami odu oni kao da traže da ih potjeramo.Sramota! Pa prošao je jedan čitav ciklus, ništa niste uradili, ma mičite se....

VJ
vjekoslavkatalina
08:28 28.02.2019.

...bolje da su se ova dvojica a poglavito rađa ugledali na kolegu pericu bukica..covjek je takorec 24 sata u vaterpolu,na radnom mjestu..ne naslikava se na partijima,americi,bg splavima...veliku paznju posvecuje radu sa mladima u vaterpolu...ne filozofira..vec sve objasni u detalje...zato imamo uspjeha u vaterpolu...rađu i varnkovica kako kazu djelatnici vide dva puta mjesecno u savezu na pet minuta...iskreno nasem danas najbolejm startegu slavenu rimcu uopce nisu dali sansu niti su ga imali u videokrugu..nego su forsirali svoje pulene anzulovica i slicne..koji imaju viđenje kosarkaske taktike od prije 30 i kusur godina...pa mi smo do prije 2,3 godine sa acom bili na pragu polufinala na europskom prvenstvu a akd su ovi usli u savez strmoglavili smo se iz prve lige u trecu...

Avatar nisam_robot
nisam_robot
07:55 28.02.2019.

Radja kaze da ni Papa nemoze bolje od njega, Vrankovic vjerojatno da sada niti dragi Bog nije bolji od njega. Bar im tako Jovanovic i ostatak partije tepa. Znaci ovi su najbolji i nista od nase kosarke svi drugi ne valjaju niti igraci niti treneri koje imamo na raspolaganju. Tako je to kada jugofili zauzmu pozicije, svi drugi su krivi i za Uljanik i za kosarku i za devastiranu Rijeku i neuredjenu Pulu... Ustase krive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije