Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treći naslov u nizu

Purgeri koji osvajaju trofeje za Jug

07.06.2018.
u 16:11

U osvajanju 11 posljednjih sudjelovali su i Zagrepčani: Vjekoslav Kobešćak kao trener i Luka Lončar kao sidraš

Vaterpolisti Juga treći su put u nizu osvojili naslov hrvatskog prvaka i tako u svoju bogatu riznicu donijeli i 62. trofej. Svi znaju da su gospari jedan od najtrofejnijih klubova u Hrvatskoj i svijetu, ali zanimljivo je da je više od pola tih naslova (37) osvojeno od 2000. do danas. A u osvajanju 11 posljednjih sudjelovali su i Zagrepčani: Vjekoslav Kobešćak kao trener i Luka Lončar kao sidraš. Pa kako se osjećaju purgeri koji osvajaju trofeje za Jug?

U početku je bilo čudno

– U početku mi je bilo malo čudno osvajati trofeje za Jug, ali brzo sam se privikao. Ja sam profesionalac, a Jug je institucija. I meni je zadovoljstvo i gušt da sam kao Zagrepčanin dio šampionskog Juga. Nekad su Dubrovčani igrali u Mladosti, pa zašto sad ne bi bilo malo obrnuto? U Zagrebu ima puno dobrih vaterpolista i možda još netko od njih krene mojim putem prema jugu – kaže Lončar (30) koji je u Jug prešao u ljeto 2015. godine.

Nekoliko mjeseci prije njega, u ožujku 2015., Vjeko (44) došao je za trenera Juga. Već prve sezone Kobešćak i Lončar osvojili su sve što se moglo: hrvatski kup, Jadransku ligu, hrvatsko prvenstvo, Ligu prvaka (u finalu svladali Olympiakos) i Superkup. A s berbom trofeja nastavili su i sljedećih sezona...

– Možda smo malo dosadili i sebi i ostalima s ovim nizom trofeja, ali svim ćemo se silama truditi da budemo dosadni i dalje. Osvajanjem naslova hrvatskog prvaka mi smo ispunili svoje ciljeve u ovoj sezoni, ali nastupamo još na završnom turniru Lige prvaka u Genoi i to će za nas biti poseban izazov.

Željni pravog uzvrata

Dat ćemo sve od sebe da u četvrtfinalu prođemo Szolnoki (četvrtak u 19 sati, Arenasport) i odemo što dalje – odlučan je Vjeko koji tako nakon iznimno uspješne igračke karijere (pet srebrnih medalja s reprezentacijom, dvostruki prvak Europe s Mladosti...) žanje uspjehe i kao trener.

A o Final Eightu u Genovskom zaljevu Lončar kaže:

– Ne želimo gledati puno unaprijed, mi gledamo isključivo prvu utakmicu sa Szolnokijem, tako smo svaki put radili. Mađari imaju fantastičnu momčad, branitelji su naslova europskog prvaka, igrali smo finale s njima i znamo da će to biti jako teška utakmica. No, ako odigramo najbolje što možemo, imamo izglede za prolaz. A i bilo bi im baš lijepo uzvratiti za prošlogodišnji poraz. Posljednji naslov Jug je osvojio 2016. godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije