Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVOJE HORVAT

Puno je liga proglasilo kraj i neće se igrati, ne znam kako će to završiti u Hrvatskoj

Hrvoje Horvat Nexe
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
25.03.2020.
u 15:21

- Čujem da se po Europi sve više rukometnih liga neće više igrati. Nizozemci su proglasili kraj, Francuzi neće igrati kup i prekinuli su sva rukometna amatera natjecanja.

Hrvoje Horvat mlađi, trener rukometaša Nexea, trenutno je s obitelji u karanteni. Rukomet je u drugom planu premda je u stalnim kontaktima sa svojim igračima.

- Dečki su dobili program treninga. Neki rade čak i više nego što treba. Kako imamo puno igrača koji nisu iz Našica dali smo im na volju da biraju hoće li ostati ili otići u svoje rodne krajeve. Tako je 50 posto njih otišlo, pedeset posto je ostalo. Što se tiče stranaca, Srbi Pešić i Radovanović ostali su u Našicama. Svi koji su ostali klub im je osigurao svakodnevno dostavu hrane – rekao je Horvat.

Razmišljate li uopće o nastavku sezone?

- U prvim trenucima teško je o tome razmišljati. Treba razmišljati kako zaustaviti koronavirus kako da što više ljudi ostane zdravo. Čujem da se po Europi sve više rukometnih liga neće više igrati. Nizozemci su proglasili kraj, Francuzi neće igrati kup i prekinuli su sva rukometna amatera natjecanja. Ne znam kako će to sve završiti kod nas. Mi nismo odigrali nijedno kolo za prvaka Hrvatske. Tko zna, možda se kup neće odigrati, prvenstvo možda, kao i SEHA Gazprom liga. Mi polako već razmišljamo o sljedećoj sezoni. Jasno, što se tiče igračkog kadra – istaknuo je Horvat.

Je li riješeno pitanje trenera Nexea?

- Ima ugovor još sljedeću sezonu tako da tu nema nikakvih problema. Barem ne s moje strane – priča Horvat.

Olimpijske igre su odgođene za 2021. godinu. Neće li sportski kalendar biti malo prenatrpan sljedeće godine. Samo rukomet ima svjetsko prvenstvo, domaću ligu, kup, europska klupska natjecanja, SEHA Gazprom liga...

- Gledajte, najvažnije je da više nema koronavirusa, a utakmice uvijek stignemo odigrati iako igrali svaki treći dan – naglasio je Horvat.

Sada je jasno da vaši igrači, ali ne samo Vaši, neće biti u treningu najmanje dva mjeseca, ako ne i duže. Ako se kojim slučajem bude išta igralo u lipnju, kako dovesti dečke u formu?

- Jako teško. Ovako dugačku stanku nemamo ni preko ljeta. Ako će se igrati onda se moraju napraviti mini pripreme. Uslijed ovako velike stanke da se kreće odmah u natjecanju nije nikako dobro jer bi se mogle dogoditi strašen ozlijede, priča Horvat.

Ako je u izolaciji?

- Trenutačno sam u obiteljskoj kući na otoku Pagu. Tu sam s obitelji, imamo svoj vanjski prostor, barem smo an zraku. U grad Novaju uopće ne idemo, izbjegavamo bilo kakvu gužvu. Žao mi je što više ne mogu do tate koji je u Bjelovaru jer su putovanja zabranjena. Tko zna kada ću ga opet vidjeti – istaknuo je Horvat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije