Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA

PSG osvojio Kup, Mbappe u suzama napustio travnjak

Coupe de France - Final - Paris St Germain v AS Saint-Etienne
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
25.07.2020.
u 00:05

Mladi napadač je u suzama šepajući napustio travnjak, a u pariškom klubu strahuju kako se radi o težoj ozljedi gležnja. Sudac Amaury Delerue je Perrinu prvo pokazao žuti karton, ali je nakon upotrebe VAR tehnologije promijenio odluku

Nogometaši PSG-a pobjednici su francuskog Kupa nakon što u finalu igranom pred 5.000 gledatelja na Stade de Franceu pobijedili St Etienne sa 1-0.

Finalnim susretom Kupa nogomet se vratio na francuske stadione nakon više od četiri mjeseca pauze.

Posljednje kolo je odigrano početkom ožujka, a koncem travnja Francuski nogometni savez je prekinuo prvenstvo proglasivši PSG-a prvakom. 

Odluka o prekidu natjecanja u Prvoj i Drugoj nogometnoj ligi bila je izravna posljedica odluke francuskih vlasti da nema velikih sportskih natjecanja do rujna, a nogomet je posebno apostrofiran.

Međutim, naknadno je donesena odluka kako će se igrati finala oba francuska Kupa i to pred najviše 5.000 gledatelja.

Prvo je odigrano finale Kupa između PSG-a i St Etienne, a 31. srpnja je na rasporedu finale Liga kupa u kojem će ponovo igrati PSG, ali ovog puta protiv Lyona.

U dvoboju između PSG-a i St Etiennea odlučio je pogodak Neymara u 14. minuti utakmice. No veliki dio posala obavio je Kylian Mbappe koji je prošao kroz suparničku obranu i sjajno pucao. Jessy Moulin je obranio, no odbijanac je u gol pospremio brazilski napadač.

St Etienne je od 30. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen kapetan Loic Perrin zbog oštrog prekršaja nad Mbappeom koji je zbog ozljede morao napustiti teren.

Mladi napadač je u suzama šepajući napustio travnjak, a u pariškom klubu strahuju kako se radi o težoj ozljedi gležnja. Sudac Amaury Delerue je Perrinu prvo pokazao žuti karton, ali je nakon upotrebe VAR tehnologije promijenio odluku.

PSG-u je to rekordni 13. naslov pobjednika Kupa u 18. finalu, dok je St Etienne ostao na šest naslova od 10 igranih finala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije