Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvažena žalba

PSG dobio pravnu bitku protiv UEFA-e

Football Soccer - Paris St Germain v Barcelona - UEFA Champions League Round of 16 First Leg - Parc Des Princes, Paris, France - 14/2/17 Paris Saint-Germain's players celebrate after the game  Reuters / Christian Hartmann Livepic
Foto: Reuters/PIXSELL
19.03.2019.
u 23:47

Presuda u korist PSG-a je odvojena od UEFA-ine istrage o financijama francuskog prvaka u sezoni 2017/18. kada su dovedeni Neymar i Kylian Mbappe.

Francuski prvak Paris St Germain dobio je pravnu bitku protiv Europske nogometne federacije nakon što je europska kuća nogometa pokušala otvoriti istragu oko transfera, plaća i sponzorskih ugovora tog francuskog kluba.

Arbitražni sportski sud (CAS) uvažio je žalbu pariškog kluba na pokušaj UEFA-e da otvori novu istragu koju je prethodno okončala.

CAS je u obrazloženju svoje odluke naveo kako je UEFA-i trebalo previše vremena da preispita svoju odluku iz 2017. da PSG nije kriv za kršenje pravila financijskog fair-playa.

Presuda u korist PSG-a je odvojena od UEFA-ine istrage o financijama francuskog prvaka u sezoni 2017/18. kada su dovedeni Neymar i Kylian Mbappe.

Financijski fair-play (FFP) je zamišljen kao skup pravila, koja bi trebala osigurati da europski nogometni klubovi ne troše više od onog što zarađuju, a sve u cilju dugoročne stabilnosti i održivosti kluba. 

PSG je od 2011. u rukama katarskog konzorcija koji se sumnjiči da je koristio 'prenapuhane' sponzorske ugovore katarskih naftnih kompanija kako bi se uvela ravnoteža u račune i tako ispunila UEFA-ina pravila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije