Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

PSG demolirao Real, Kovač s Bayernom slomio Zvezdu

PSG - Real Madrid
Foto: PA/Pixsell
1/5
18.09.2019.
u 23:44

U skupini A na Parku prinčeva se odigrao veliki derbi, a Real je doživio neočekivani poraz na stadionu gdje je prije 63 godine osvojio prvi naslov europskog prvaka

U najzanimljivijim utakmicama 1. kola Lige prvaka igranim u srijedu u Parizu je PSG je uvjerljivo slavio protiv Reala s 3-0, dok su u Madridu Atletico i Juventus odigrali 2-2. 

U skupini A na Parku prinčeva se odigrao veliki derbi, a Real je doživio neočekivani poraz na stadionu gdje je prije 63 godine osvojio prvi naslov europskog prvaka.PSG je u utakmicu ušao jako oslabljen, bez zvijezda Neymara, Cavanija i Mbappéa, ali su ipak poveli u 14. minuti golom Angela di Marie nakon dodavanja Bernata. U 33. minuti je argentinski veznjak zabio i drugi gol svom bivšem klubu i to prekrasnim udarcem s 18 metara. U sudačkoj nadoknadi Belgijanac Meunier postiže gol za težak poraz Reala. 

Kod PSG-a je prvu europsku utakmicu odigrao Mauro Icardi, a kod kraljevskog kluba Eden Hazard,dok je Luka Modrić zbog ozljede bio izvan sastava Reala. 

U ovoj skupini Club Bruggea i Galatasaray odigrali bez golova, iako su obje momčadi propustili veliki broj prilika. Jednu od njih je početkom utakmice promašio i hrvatski reprezentativac Matej Mitrović, koji je odigrao cijelu utakmicu za belgijsku momčad. 

U skupini B u Pireju su grčki prvak Olympiacos i europski doprvak Tottenham odigrali zanimljivu utakmicu koja je završila 2-2. Grci su u devet utakmica u svim natjecanjima ove sezone primili samo jedan gol, a u prvih pola sata Englezi su ima zabili čak dva, i to Harry Kane i Brazilac Lucas Moura. No, pirejska momčad se nije predala - krajem prvog dijela smanjio je Portugalac Daniel Podence, a u 64. minuti Mathieu Valbuena je iz penala donio izjednačenje nakon prekršaja Vertonghena upravo na Francuzu.  

U ovoj skupini je Bayern u Muenchenu svladao Zvezdu s 3-0.  Francuz Coman je u 34. minuti načeo srpskog prvaka na asistenciju Ivana Perišića, a na 2-0 je povećao Lewandowski (80), da bi Mueller postavio konačnih 3-0. Perišić je igrao do 66. minute. 

U skupini D u Madridu je Juventus je propustio slaviti protiv Atletica (2-2) jer je torinska momčad vodila s 2-0 do zadnje minute. Juve je poveo na početku drugog dijela pogotkom Kolumbijca Juana Cuadrada, a u 65. minuti Blaise Matuidi diže prednost na 2-0. U 70. minuti Stefan Savić je smanjio,a  momčad Diega Simeonea se spasila poraza u zadnjoj minuti golom Meksikanca Herrere. 

Prije godinu dana u osmini finala madridski sastav je na Wandi Metropolitanu u prvoj utakmici nadigrao Juventus s 2-0, da bi u uzvratu u Torinu Cristiano Ronaldo zabio tri gola za prolaz Talijana. Marijo Mandžukić i Marko Pjaca nisu bili u momčadi talijanskog prvaka. 

U ovoj skupini je u Leverkusenu je moskovski Lokomotiv pobijedio Bayer s 2-1. Vedran Ćorluka je kao kapetan odigrao cijelu utakmicu za Ruse. 

SKUPINA A

CLUB BRUGGE - GALATASARAY 0-0

PSG - REAL MADRID 3-0 (Di Maria 14, 33, Meunier 90+1)

SKUPINA B 

OLYMPIACOS - TOTTENHAM 2-2 (Podence 33, Valbuena 64pen//Kane 26pen, Lucas Moura 30)

BAYERN - ZVEZDA 3-0 (Coman 34, Lewandowski 80, Mueller 90+1)

SKUPINA C

DINAMO - ATALANTA 4-0 (Leovac 10, Oršić 31, 42, 68)

ŠAHTAR - MANCHESTER CITY 0-3 (Mahrez 24, Gundogan 38, Jesus 76)

SKUPINA D

ATLETICO - JUVENTUS 2-2 (Savić 70, Herrera 90//Cuadrado 48, Matuidi 65)

BAYER - LOKOMOTIV MOSKVA 1-2 (Howedes 25ag//Krychowiak 16, Barinov 37)

>> Pogledajte galeriju s utakmice Dinamo - Atalanta

PSG - Real Madrid
1/22
Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
08:09 19.09.2019.

Mia san mia!! Bravo Bayern!

LE
LeonGlembaj
08:28 19.09.2019.

Romano Obilinović 4/5, klasikus metlikus i čuvaj se Grka dok klasično ...

MA
MAX127
08:08 19.09.2019.

Da je zvezda pobjedila imala bi najmanje isto clanaka kao dinamo a ovako jedna recenica..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije