Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Prvi tenisač svijeta pohvali Goju: 'Ima šanse postati dobar igrač'

Borna Gojo
Foto: DPA/Reuters/PIXSELL
1/8
21.11.2019.
u 09:13

Gojo je 280. igrač na svijetu a u srijedu je morao igrati protiv Nadala nakon što je Borna Ćorić zbog bolova i iscrpljenosti otkazao meč. Nadal je pobijedio sa 6-4 i 6-3

Najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal rekao je kako bi 21-godišnji Borna Gojo, koji je ovaj tjedan debitirao za Hrvatsku u Davisovu kupu, mogao u budućnosti postati dobar igrač te je pohvalio njegov servis.

- Igrao je dobro. Ima odličan servis. Napravio sam neke greške koje je iskoristio - rekao je 33-godišnji Nadal na konferenciji za novinare u Madridu.

Borna Gojo
1/2

Gojo je 280. igrač na svijetu a u srijedu je morao igrati protiv Nadala nakon što je Borna Ćorić zbog bolova i iscrpljenosti otkazao meč. Nadal je pobijedio sa 6-4 i 6-3.

- Nisam se uoči meča posebno fokusirao na njega, ovdje uostalom i nije riječ da igraš protiv određenog igrača - rekao je Nadal, upitan kako mu je bilo igrati protiv potpuno nepoznatog igrača.

- Koliko on ima godina? 21? Ima šanse postati dobar igrač. Ima servis i udarac - dodao je četverostruki osvajač Davisova kupa.

Nadalu je to bila 26. pobjeda zaredom u pojedinačnim mečevima na Davis Cupu. Izgubio je samo jednom, kada je igrao prvi put prije 15 godina.

Ljevoruki tenisač rođen na otoku Mallorci rekao je kako je Španjolska uoči susreta s Hrvatskom bila u teškoj situaciji s neizvjesnim prolaskom u četvrtfinale, no da je "nakon mirnog današnjeg dana" ostvarila cilj.

- U ova dva dana smo ostvarili pet pobjeda zaredom, sada imamo dan odmora, a onda je svejedno s kime ćemo igrati - izjavio je.

Španjolska je pobijedila Hrvatsku s 3-0 a u utorak Rusiju s 2-1.

Nadal je nakon pobjede nad Gojom igrao i parove s Marcelom Granollersom protiv hrvatske kombinacije Mate Pavić-Ivan Dodig. Španjolci su pobijedili sa 6-3 i 6-4.

- Stavio sam ga da igra parove kako bi stekao samopouzdanje uoči nadolazećih mečeva u kojima bi također mogao igrati u paru - rekao je španjolski izbornik Sergi Bruguera.

Nadal je osvojio Davisov kup 2004., 2008. 2009. i 2011. godine.

Komentara 1

ZA
zagi101
09:36 21.11.2019.

naručeni članak od hts saveza sad kad su sve upropastili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije