Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Prvi susret Cibone i Cedevite koja ipak pripada samo Sloveniji

Ljubljana
Foto: Vecernji.hr
1/3
13.10.2019.
u 14:49

Gostujemo kod jake momčadi u koju je puno uloženo i njihova su očekivanja visoka. Imaju izuzetan tim, no i naša prilika postoji i, ako se ukaže, pokušat ćemo je iskoristiti - kaže Ivan Velić

Ove nedjelje (17 sati) prvi put sučelit će se novoformirana Cedevita Olimpija i Cibona, nekad veliki rivali sa zagrebačkih parketa. Zbit će se to ovaj put na parketu ljubljanskih Stožica, pod novim krovom nekad uspješnog zagrebačkog kluba koji je, odlukom svog predsjednika Tedeschija, sreću potražio izvan granica Hrvatske.

No, koliko god ga oni kojima je to neka vrsta obveze još uvijek smatrali hrvatskim klubom, Ljubljančani ga još više smatraju slovenskim. Uostalom, bez obzira na to koliko tvojih bivših zaposlenika u njemu radilo, ti ipak pripadaš onoj zemlji čije nacionalno prvenstvo igraš i pod čijim nebom igraš domaće utakmice.

Stoga će biti zanimljivo vidjeti koliko će “zmajčeki” u ovoj utakmici imati svojih navijača. Nešto će ih zacijelo doći iz Zagreba, no puno su im važniji oni domaći, ljubljanski. Jer jedino uz njih Stožice žele biti “zmajevo gnijezdo”, kao što to najavljuju na službenim stranicama ABA lige.

– Cibona je vrlo dobra momčad, no mi u ABA ligi želimo nastaviti pobjeđivati. Nakon što smo u Eurokupu izgubili od Unicsa, jer smo posustali u posljednjoj četvrtini, protiv Cibone moramo igrati s više samopoštovanja i agresivnosti – kaže trener Ljubljančana Slaven Rimac koji kreće po drugu regionalnu “zmagu”.

Njegov kolega s Cibonine klupe Ivan Velić ide po prvu pobjedu jer vukovi su izgubili domaću utakmicu 1. kola od Mornara:

– Gostujemo kod jake momčadi u koju je puno uloženo i njihova su očekivanja visoka. Imaju izuzetan tim, no i naša prilika postoji i, ako se ukaže, pokušat ćemo je iskoristiti. 


>>> Pogledajte što o novom ugovoru kaže Bojan Bogdanović

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije