Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEHA liga

Prvi put imamo igrača s više od 100 pogodaka

PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/5
17.03.2019.
u 07:07

Imat ćemo vremena razmišljati o završnom turniru SEHA lige. Sada se moramo koncentrirati na početak domaćeg prvenstva, ali i utakmicu osmine finala Lige prvaka kada nam u zagrebačku Arenu 23. ožujka dolazi Vardar – iskreno kaže Branko Tamše, trener plinara

Uspješno je završena i osma sezona osnovnog dijela SEHA Gazprom lige. Preostaje još završni turnir u Brestu (Bjelorusija) koji će se igrati 2. i 3. travnja.

U polufinalu će igrati PPD Zagreb – Nexe te Vardar – Meškov. Jedina dva kluba koja će se osmi put naći na završnom turniru su PPD Zagreb i Vardar. Meškovu je to sedmi Final Four, a Nexe će prvi put u povijesti igrati među četiri najbolja.

PPD Zagreb Nantes
1/8

Po broju naslova najuspješniji je Vardar koji je četiri puta bio prvi, a u Brestu će braniti dvostruki naslov. Dvaput je najbolji bio mađarski Veszprem, dok je PPD Zagreb slavio jednom, 2013. godine.

Hrvatski derbi u Brestu

Jedno je sigurno – Hrvatska će imati predstavnika u finalu. I to tek treći put. Do sada su samo zagrebaši igrali dvaput u finalu, 2013. kada su osvojili i prošle godine kada su izgubili od Vardara.

– Svi jedva čekamo taj završni turnir. Bit će to prvi od nekoliko susreta protiv “plinara” ove sezone. Uvjeren sam da će gledatelji u Brestu uživati u vrhunskom i neizvjesnom rukometu – poručio je Hrvoje Horvat, trener Nexea.

Nexe je ove sezone možda i najopasniji suparnik zagrebašima što je dokazala i prva povijesna pobjeda u Našicama na početku ove sezone. Bit će jako zanimljivo vidjeti te okršaje, pogotovo u domaćem kupu i prvenstvu.

PPD Zagreb Nantes
1/6

– Imat ćemo vremena razmišljati o završnom turniru SEHA lige. Sada se moramo koncentrirati na početak domaćeg prvenstva, ali i utakmicu osmine finala Lige prvaka kada nam u zagrebačku Arenu 23. ožujka dolazi Vardar – iskreno kaže Branko Tamše, trener plinara.

U osnovnom dijelu sezone odigrano je ukupno 90 utakmica i postignuta su 4833 pogotka. Ovu sezonu obilježili su mladi vratari – Urh Kastelic (PPD Zagreb), Moreno Car (Nexe) i Dejan Milosavljević (Vardar).

Najnesretnija momčad lige bio je Izviđač iz Ljubuškog koji je četiri utakmice izgubio s pogotkom razlike u posljednjim trenucima. Najbolji je strijelac lige Miloš Grozdanić iz Vojvodine.

Postigao je 102 pogotka i prvi je igrač koji je u jednoj sezoni postigao više od sto pogodaka. On je i rekorder po broju pogodaka iz sedmerca – 49 ih je dao. Birali su se i igrači mjeseca – Milosavljev (rujan), Butorac (listopad), Jaganjac (studeni), Čuprina (prosinac) i Kvesić (veljača).

Nitko nije stopostotan

Vardar, Nexe i PPD Zagreb klubovi su koji su do zadnja dva kola imali stopostotan učinak na domaćem parketu. Onda su Nexe i Vardar izgubili domaće utakmice od Meškova, a PPD Zagreb od Tatrana.

Da su plinari pobijedili u zadnjem kolu Tatran, bili bi prvi put u povijesti prvaci osnovnog dijela lige. I jedini stopostotni domaćini.

Bila je ovo već druga sezona bez mađarskog Veszprema, ali i bez dva jaka slovenska kluba – Celja i Gorenja. Ovaj nedostatak nekako su nadomjestili Steaua iz Bukurešta te niški Železničar koji je u svojim redovima imaju neke jako dobre i kvalitetne igrače poput Markovića i Vejina, a s klupe ih je vodio legendarni trener s ovih prostora Veselin Vujović.

– Sve je bilo super, sve je bilo za pet – kratko se na sezonu osvrnuo Siniša Ostoić, direktor SEHA Gazprom lige, dodavši:

– Vjerujem da nas u Brestu očekuju četiri spektakularne utakmice, neizvjesne do posljednjeg sučeva zvižduka – zaključio je Ostoić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije