Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETO KOLO LIGE PRVAKA

Prvi poraz Seville, Rangersi deklasirani (video)

Sebastian Rudy
Reuters
24.11.2009.
u 23:04

Nogometaši rumunjskog prvaka, Uniree iz Urzicenija, u Bukureštu su pobijedili Sevillu 1:0 u dvoboju petog kola G skupine Lige prvaka.

Nanijevši im prvi poraz u skupini, Rumunji su se primakli Španjolcima na samo dva boda zaostatka. Trećeplasiranom Stuttgartu, koji je na Ibroxu upisao svoju prvu pobjedu deklasiravši Rangerse 2:0, bježe dva boda.

Španjolci su se u Bukureštu pobijedili sami. Srpski branič Ivica Dragutinović pri samom je kraju prvog poluvremena, bez ikakvog pritiska suparničkog igrača, ubojito savladao vlastitog vratara Javija Varasa. Udarac glavom bio je neobranjiv. Prethodno je iz prekida centrirao Pablo Brandan.

Statistički su Španjolci bili u svakom preostalom detalju bolji od igrača Dana Petrescua. Tri puta su češće pucali prema golu (15-5), te loptu u posjedu imali ogromnih 68% vremena.

Nogometaši Stuttgarta u Glasgowu su pobijedili Rangerse 2:0. Bila je to njihova prva pobjeda u Ligi prvaka ove sezone, te tek peti put da su uspjeli zabiti više od jednog gola na utakmici u bilo kojem natjecanju ove jeseni.

Rangerse su igrom deklasirali: čak su 25 puta pucali prema domaćem vrataru McGregoru (naspram pet udaraca Škota). Strijelci za sastav Markusa Babbela bili su 19-godišnji napadač Sebastian Rudy i srpski veznjak Zdravko Kuzmanović.

Dvoboj Stuttgarta i Uniree 9. prosinca u Njemačkoj odlučit će pitanje drugog kluba koji će iz G skupine u osminu finala.

Liga prvaka, G skupina, 5. kolo:

Rangers - Stuttgart 0:2 (Rudy 16, Kuzmanović 59)

Unirea Urziceni - Sevilla 1:0 (Dragutinović 45-ag)

Redoslijed: 1. Sevilla 10, 2. Unirea Urziceni 8, 3. Stuttgart 6, 4. Rangers 2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije