Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KK Gorica

Prvi košarkaši bili su vatrogasci, a klub vodi vlasnik proizvođača dijelova za nuklearke

13.09.2019.
u 16:31

U poslastici prvog dana (petak, u 17 sati) snage će odmjeriti dva najjača naša kluba, Cibona i Zadar, a nakon toga (19) igrat će domaćin i ruski Tempsumz

Prigodnim turnirom hrvatski premijerligaš Gorica proslavit će 50. rođendan. U poslastici prvog dana (petak, u 17 sati) snage će odmjeriti dva najjača naša kluba, Cibona i Zadar, a nakon toga (19) igrat će domaćin i ruski Tempsumz.

Na dan finala, u subotu, održat će se svečana akademija na kojoj će biti govora o počecima košarke u Velikoj Gorici o kojima nam je ponešto rekao Darko Ćopić, čovjek s 37-godišnjim članstvom u klubu:

– Prvi košarkaši u ovom gradu bili su vatrogasci koji su te 1967. godine otišli na neko svoje natjecanje na kojem je jedna od disciplina bila i bacanje lopte u koš. Po povratku postavljen je prvi koš na Vatrogasnom domu, a nakon dvije godine rodila se i ideja o osnivanju Goričkog omladinskog košarkaškog kluba. U međuvremenu klub je promijenio ime i postao član Sportskog društva Radnik, a 1992. godine postao je prvi privatni klub u Hrvatskoj kada ga je kupio bivši košarkaš Cibone Damir Pavličević i vodio pod imenom KK Media. Pet godina kasnije, klub raskida sve veze s Pavličevićem i Medijom te mijenja ime u KK Gorica na čelu s predsjednikom Ivanom Šukerom.

Godine 2015. Gorica postaje premijerligaš, a 2019. preuzima ga biznismen i velikogorički zet Duško Radović. Vlasnik je to tvrtke koja se bavi proizvodnjom čeličnih dijelova za nuklearke. Atomsku košarku bilo bi pretenciozno očekivati, no novi sportski direktor Ljubo Prgomet i trener Josip Sesar složili su zanimljivu momčad.

Poznavajući Sesara to bi trebao biti gledljiv “proizvod”, baš kao i ono što bi trebao proizvesti novi koordinator rada s mlađim uzrastima Ivan Perinčić.

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije