Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVOVAO PRILIKU

Prvi Hrvat koji je iz ove branše napustio Rusiju: Nitko nije očekivao početak rata

Igor Krajl/Pixsell
05.03.2022.
u 11:19

- Imao sam avionsku kartu za 1. ožujka, međutim, ostao sam u Zagrebu, nisam otišao u Rusiju. Trener Španjolac je poslao poruku da se ne vraća, tada su čak meni i ponudili da budem glavni trener prve momčadi, što je doista velika prilika u karijeri za jednog mladog trenera poput mene, koji nemam igračko zaleđe, bio bi to veliki iskorak. Međutim, zbog sigurnosti, zbog obitelji koja me zamolila da ne idem, ipak sam odbio tu ponudu - rekao je Klingor

Nakon puno razgovora o hrvatskim nogometašima i trenerima u Rusiji povodom ratne invazije, prvi hrvatski nogometni djelatnik je definitvno odlučio raskinuti svoj radni odnos u ruskom nogometu, pišu Sporske novosti.

Bivši trener Dinamovih mlađih uzrasta te Rudeša Ugo Klingor bio je na poziciji pomoćnog trenera u Akronu iz Toljatija. Došao je na tu poziciju prije tri mjeseca i nije se dugo zadržao.

Prvotno je došao na poziciju tehničkog direktora Škole nogometa, da bi ubrzo postao pomoćni trener prve momčadi. Uspio je s novim klubom odraditi tek jedne pripreme u Turskoj.

- Bili smo u Turskoj šest-sedam tjedana, pratili smo, naravno, što se događa oko Rusije i Ukrajine, ali nikome ni na kraj pameti nije bilo u što će se to izroditi. Recimo, jednom sam, onako usput, pitao sportskog direktora, Škota, što se može dogoditi ako krene nekakav rat, kakav će biti naš status, kakva je situacija s ugovorom. Odgovorio mi je da se ne trebam brinuti, da je sve pod kontrolom, da je sve normalno, nogomet se igra i nema razloga niti pričati o takvim stvarima. Bio nam je u posjetu i gazda kluba, Rus, također ponovio kako je sve normalno i kako se ništa nepredviđeno ne bi trebalo dogoditi. Doista, nitko nije očekivao da će početi rat - istaknuo je Klingor za SN, te dodao:

- Imao sam avionsku kartu za 1. ožujka, međutim, ostao sam u Zagrebu, nisam otišao u Rusiju. Trener Španjolac je poslao poruku da se ne vraća, tada su čak meni i ponudili da budem glavni trener prve momčadi, što je doista velika prilika u karijeri za jednog mladog trenera poput mene, koji nemam igračko zaleđe, bio bi to veliki iskorak. Međutim, zbog sigurnosti, zbog obitelji koja me zamolila da ne idem, ipak sam odbio tu ponudu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije