Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prve doping kontrole među hrvatskim olimpijcima

Bob
Antonio Bronić/Pixsell
09.02.2010.
u 09:57

Poznata je činjenica kako Međunarodni olimpijski odbor (MOO) u suradnji sa Svjetskom antidopinškom agencijom (WADA) ulaže puno napora u borbi protiv najvećeg zla i pošasti današnjeg sporta - dopinga.

Jedan od načina borbe protiv dopinga je povećanje broja testiranih sportaša tijekom višesportskih priredbi. Na ZOI Torino napravljeno je oko 1200 testiranja, a tijekom XXI. ZOI u Vancouveru najavljeno je testiranje preko 2000 uzoraka.

S prvim testiranjima započeli su već prvog dana boravka u Olimpijskom selu u Whistleru. Od hrvatskih sportaša na testiranje su morali članovi boba četverosjeda, Ivan Šola, Slaven Krajačić, Mate Mezulić i Igor Marić.

Dolazak djelatnika WADA-e bio je iznenadan, naravno nenajavljen, u ranim jutarnjim satima. Vrlo je to uobičajena procedura, koja nikoga ne iznenađuje. Procedura koja se mora poštivati. Rezultate testiranja možemo očekivati u roku od 48 sati.

Inače, do sada su bobisti testirani u 12 mjesecu prošle godine nakon ostvarivanja norme za nastup na ZOI, te sada pred sami početak Igara.

Od 2000 testova tijekom ZOI Vancouver, 800 će biti napravljeno prije natjecanja i 1200 poslije natjecanja.

Hrvatski olimpijci započeli su ujedno s prvim treninzima na olimpijskim borilištima. Skijaši trkači Andrej Burić i Nina Broznić zadovoljni su olimpijskom stazom. Prema riječima vođe tima Zlatka Maleca, staza je očekivano teška i zahtjevna, kao i svaka olimpijska, ali su uvjeti za natjecanje idealni.

Biatlonci su također odradili prve treninge, a Andrijana Stipaničić Mrvelj rekla je kako je staza odlično pripremljena, dosta brza i da su uvjeti idealni. Inače, Andrijana ima prvi nastup u subotu, dan poslije svečanog otvaranja, u 13:00 sati po lokalnom vremenu.

Alpinci su imali slobodan dan, odnosno dan odmora, uz lagano razgibavanje i vježbanje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije