Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG DOPINGA

Prvak Hrvatske u obaranju ruke suspendiran na četiri godine

Obaranje ruku
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
03.05.2019.
u 12:58

Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je u njegovom biološkom uzorku otkrila prisutnost zabranjene tvari metandienona

Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je zbog uzimanja zabranjenih tvari na četiri godine suspendiralo člana kluba Soouth Power iz Sinja Ivana Čarića.

Čarić je u ožujku ove godine osvojio naslov prvaka Hrvatske u obaranju desne i lijeve ruke u kategoriji 95 kg i bio je treći u Open kategoriji. Međutim, Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je u njegovom biološkom uzorku otkrila prisutnost zabranjene tvari metandienona. Čariću je prvo određena privremena suspenzija, a sada je i kažnjen zabranom nastupa do ožujka 2023.

"Na Prvenstvu Hrvatske u obaranju ruke, održanom 10. ožujka 2019. u Sinju, Služba za antidoping HZJZ-a provela je dopinšku kontrolu tijekom koje je u uzorku biološkog materijala sportaša Ivana Čarića otkrivena prisutnost zabranjene tvari metandienona koja se nalazi u kategoriji S1.a Egzogeni anabolički steroidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Čarić je time prekršio odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga te su mu poništeni svi rezultati postignuti na tom natjecanju, a Stegovno vijeća HZJZ-a mu je odredilo četverogodišnju suspenziju. U nju je uračunato vrijeme trajanja privremene suspenzije pa mu zabrana nastupa na svim natjecanjima  ožujka 2023. godine", stoji u priopćenju HZJZ-a u kojem se ističe da sportaš ima pravo pravo žalbe na ovu odluku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije