Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNE VELESILE

Prva prava poslastica na Euru: Tri mušketira napadaju Elf usred Münchena

15.06.2021.
u 09:30

Ove dvije reprezentacija do sada su međusobno igrale 31 put, a puno je uspješnija Francuska koja ima 14 pobjeda, Njemačka ima devet.

Prvi od tri velika derbija skupine F igra se danas u Münchenu između Njemačke i Francuske. Zanimljivo je da su se ove dvije reprezentacije susrele samo jednom na europskim prvenstvima. I to na posljednjem, 2016. godine, kada je Francuska pogocima Griezmanna pobijedila s 2:0 u polufinalu. Od tog susreta prošlo je pet godina, a jedni i drugi imat će u današnjem sastavu po pet igrača iz tog susreta. Za Njemačku bi trebali igrati Neuer, Can, Kimmich, Kroos i Muller, a za Francusku Lloris, Pogba, Sissoko, Griezmann i Giroud.

Ove dvije reprezentacija do sada su međusobno igrale 31 put, a puno je uspješnija Francuska koja ima 14 pobjeda, Njemačka ima devet, dok je osam susreta završilo bez pobjednika. Zadnji susret ovih dviju reprezentacija završio je pobjedom Francuske sa 2:1 u Ligi Nacija 16. listopada 2018. godine.

– Nadam se da ću postići barem jedan pogodak, makar iz jedanaesterca. Što se tiče najstrože kazne, dogovor s izbornikom je da sam ja prvi izvođač premda su svi mislili da će to biti Mbappé. Kada bih uspoređivao postavu iz 2016. i ovu danas, to je nešto sasvim različito. Tada sam u napadu igrao s Giroudom, a danas ću igrati s Mbappéom i Benzemom. U odnosu na posljednji EP imamo kompletno novu obranu – rekao je Griezmann.

Francuska ima možda najjači napadački trojac na ovom Europskom prvenstvu. Svi su ih već prozvali “tri mušketira”.

– Mbappé i Benzema igrat će u vršku napada, a Griezmann iza njih. Mislim da je za Griezmanna povučeni napadač idealno mjesto. Tu je on najopasniji – istaknuo je francuski izbornik Deschamps.

Joachim Löw ima tek jednu dvojbu uoči današnjeg susreta.

– Još uvijek dvojim hoću li početi s Havertzom ili sa Saneom. Obojica su mladi igrači, Leroy je tri godine stariji i možda nešto iskusniji. No Kai ima iza sebe jednu dobru sezonu, uostalom s Chelseajem je osvojio Ligu prvaka. Vjerujem da ćemo uz naše navijače doći do prva tri boda jer je skupina izuzetno jaka i prvi je cilj biti među prva dva pored Francuske i Portugala – rekao je Löw.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije