Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNO KOLO HNL-a

Naši tereni izgledaju kao kaljuže, a na njima se igraju ljepotice

Osijek - Hajduk
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
20.03.2018.
u 16:36

Osim što je u Kranjčevićevoj bilo pet, a u Gradskom vrtu šest pogodaka, te dvije utakmice imaju još jednu poveznicu, nažalost, ružnu. Naime, travnjaci su bili katastrofalni.

Većina nogometaša naših klubova rasplinula se po reprezentacijama širom svijeta pa su neki klubovi ostali i bez pola igrača (npr. iz Dinama je otišlo njih deset) u toj reprezentativnoj stanci.

Na te svjetske destinacije otišli su iz HNL-a nakon što su odigrali 26. kolo, koje će ostati zapamćeno kao – sjajno. Da, ima i toga u našem nogometu.

Osijek - Hajduk
1/7

Još od petka kada su igrali Istra 1961 i Slaven Belupo, u Puli su domaćini, koji se više bore za preživljavanje nego što mogu misliti o taktici, silnom borbom i željom preokrenuli susret u svoju korist i uhvatili važne bodove spasa.

Hoće li se spasiti od drugih, novčanih problema, drugo je pitanje. Ali tim dečkim treba skinuti kapu, nakloniti im se, u svem tom svom jadu oni se bore kao da se hrane najboljim biftecima, a teško skupe i za burek i jogurt.

No i to je hrvatski nogometni život, surova realnost u kojoj se bore i igrači Cibalije. Oni ipak nisu uspjeli u nedjelju parirati ponovno “nabujaloj” Rijeci, poraženi su s 5:1 na Rujevici, na kojoj je zablistao Brazilac Heber koji je zabio tri pogotka i postao vodeći strijelac HNL-a, prestigao je i Mr. Derbyja, Soudanija.

Koji nije uspio zabiti “fenjerašu” Rudešu iako su plavi slavili 2:0 u debiju Nikole Jurčevića na klupi Dinama. Bila je to u ovom 26. kolu utakmica s najmanje pogodaka. Čak pet ih je postignuto u susretu koji se igrao u Kranjčevićevoj, Lokomotiva je imala 2:0, a onda su Zaprešićani slavili s 3:2.

Ne vjerujemo sucima

Ljepotica kola odigrana je u Osijeku, utakmica puna preokreta, pravih poteza, sa šest golova, ali i s pogreškama, kartonima. I na kraju 3:3, zapravo je to bila utakmica za sladokusce.

– Baš dramatična utakmica, neizvjesna. No, ne mogu se oteti dojmu, možda sam ja time inficiran, da se u suđenju stalno kalkulira. I stalno su nam suci nešto krivi. Ako je i bilo zaleđe kod trećeg gola Hajduka, pa to sudac teško može vidjeti. Ali, mi svi sumnjamo, imamo teorije zavjere. Doduše, tu su si i sami suci krivi, dali su nam povoda da se u njih sumnja – rekao nam je naš nogometni stručnjak Dražen Besek.

Osim što je u Kranjčevićevoj bilo pet, a u Gradskom vrtu šest pogodaka, te dvije utakmice imaju još jednu poveznicu, nažalost, ružnu. Naime, travnjaci su bili katastrofalni.

O.K., otopio se snijeg pa je mekano, onda je još pala i kiša, ali kad vidimo one bare po Kranjčevićevoj, ili blato u Osijeku, onda je čudo da se uopće igra. Pa takvih travnjaka više nigdje u Europi nema, sramota su i naših klubova, ali još više gradova koji su uglavnom vlasnici tih objekata.

I ne čudi što onda u Kranjčevićevu dođe 27 gledatelja na početak utakmce kad tih 27 ne može otići ni na normalan WC.

– Da tu utakmicu stavimo u normalan ambijent, u komfor kakav imaju primjerice austrijski klubovi, pred pet ili sedam tisuća ljudi, to bi bio spektakl – veli Dražen Besek.

No, nije samo ta utakmica imala nenogometno okruženje, Lokomotivu ionako ne gleda značajniji broj ljudi. Ali i samo 514 gledatelja bilo je u Maksimiru na debiju novog trenera jer, osim ako nisu u loži, pokisnut će na stadionu koji izgleda kao da ga je projektirao Picasso u trenucima svoje lude inspiracije, a onda je zaspao a da nije nacrtao krov.

Jurčević će uspjeti

– Dobro je Jurčević krenuo i on samo mora stabilizirati momčad. Uspjet će u tome, siguran sam, jer je postao ozbiljan trener. I svidjelo mi se što je promijenio sustav, Soudanija u ovakvim utakmicama ne treba trošiti na defenzivu. I neće Dinamo više gubiti utakmice u serijama, sad se može početi pripremati za Europu. A tu se Jurčević mora pripremiti na uvijek visoke ambicije, koje često i nisu realne – ističe Besek.

Nažalost, naša realnost su i slabi stadioni, malo gledatelja, loši tereni, sumnja u suce, ali ima i dobrih stvari u toj našoj ligi.

Od sljedeće sezone i uvjeti bi trebali biti bolji. Inter iz Zaprešića, Slaven Belupo, Cibalia, Istra 1961 te dva zagrebačka stadiona, Maksimir i Kranjčevićeva, trebali bi dobiti nove travnjake, dijelom iz proračuna HNS-a (po 3,5 milijuna kuna svaki), dijelom iz gradskih blagajni.

Rijeka i Osijek zamolili su za donaciju druge vrste, Rijeka već ima novi travnjak, a Osijek planira gradnju novog stadiona pa nema smisla sad trošiti na novi travnjak. Hajduk se nije uopće prijavio za taj projekt HNS-a, on je stalno “antiprotivan”.

Osijek - Hajduk
1/7

Komentara 4

JU
juma
17:14 20.03.2018.

Gledao sam Osijek - Hajduk uz njemacki komentar i naravno da su se citavu utakmicu cudili i zbijali sale na racun oranice i blata u kojem se igra derbi kola.

DA
DarthVader
18:24 20.03.2018.

Ajme majko. Kod nas se igraju ljepotice. AhaHahaJahahaha

Avatar petrolio
petrolio
10:54 21.03.2018.

još da u toj "ljepotici" nije osijek pokraden u korist hajduka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije