Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO U KRANJČEVIĆEVOJ

Lokomotiva pobijedila Hajduk 2:1, Splićani se žale na nedosuđeni jedanaesterac

Lokomotiva
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/15
20.02.2016.
u 16:56

Zagrebačka momčad pobijedila je nakon tri uzastopna poraza i mogla je riješiti utakmicu prije sporne odluke, koja je na kraju utjecala na konačni rezultat

Lokomotiva je u dvoboju 23. kola Prve HNL u Kranjčevićevoj svladala 2:1 Hajduk i time udaljila Splićane od borbe za naslov prvaka. Domaćin je bio bolji u prvom, gosti pak u drugom dijelu.

Nažalost, sudac Tihomir Pejin bit će tema jer je u 90. minuti propustio dosuditi očiti jedanaesterac za goste nakon što je Barišić igrao rukom u kaznenom prostoru na način da ju je pomaknuo refleksno prema lopti, a ne od nje, sve kako bi spriječio ubačaj s desne strane.

LOKOMOTIVA - HAJDUK 2:1 (Grezda 26', Andrijašević 53'/Tudor 65')

Također, Splićani su utakmicu zaključili s deset igrača, crveni karton u 77. minuti zaradio je Tino Sven Sušić. Pomalo prestroga odluka, ali u ovom slučaju sudac ima opravdanje za nju, iako pomalo nategnuto s obzirom da je Hajdukovom nogometašu dodijelio direktni crveni karton.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

No osim o sucu, treba malo i o nogometu, koji je s obzirom na katastrofalan teren u Kranjčevićevoj bio gledljiv i zanimljiv. Sigurno da je izbornik Ante Čačić imao što za vidjeti i neće žaliti što se odlučio provesti popodne gledajući ovaj dvoboj.

Hajduk je prvi zaprijetio na današnjoj utakmici, u velikoj prigodi neočekivano se u devetoj minuti našao Jefferson. Juranović je odigrao dubinsku loptu, Hajdukov se Brazilac našao sam ispred domaćeg vratara Zelenike, ali onda šutirao preko gola. Splićani su nastavili prijetiti, na novu se prigodu čekalo do 24. minute. Milić je ubacio s desne strane, a Pamić zamalo glavom matirao svog vratara.

A onda se u 26. minuti "javila" i Lokomotiva. I odmah stigla u vodstvo. Lijepo su na lijevoj strani kombinirali Barišić i Fiolić koji je prizemnim ubačajem na drugoj vratnici pronašao Grezdu. Krilni napadač Lokomotive lakoćom je iz blizine zakucao loptu u mrežu Hajduka. Luka Capan oduzeo je gostujućim nogometašima jednu loptu na sredini terena u 39. minuti i hrabro povukao kontranapad. Na koncu je pronašao Fiolića čiji je opasan udarac obranio Kalinić.

Lokomotiva je u finišu prvog dijela morala stići i do drugog pogotka. Leko je povukao kontranapad "tri na jedan", proigrao Pamića koji je izašao sam na Kalinića. No, opet je kapetan i vratar Hajduka sjajnom reakcijom spasio svoju momčad. Damir Burić na poluvremenu je napravio jednu promjenu, indisponiranog Aretagu zamijenio je Anthonyjem Kalikom. Riječ je o 18-godišnjem australskom veznjaku koji je u Hajduk stigao na prijedlog Josipa Skoke.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Nije pomoglo, Lokomotiva je početkom nastavka povećala vodstvo. Barišić je ubacio s lijeve strane, Leko glavom loptu spustio do Andrijaševića koji iz blizine ponovo zabija bivšem klubu.

Činilo se da po onakvom travnjaku šanse za goste više nema, ali Hajduk je u 65. minuti ipak smanjio rezultat i vratiti nadu. Milić je tukao s lijeve strane, lopta se odbila od domaćeg bloka, te pala na noge Tudora koji iz blizine vraća nadu svojoj momčadi. Vrlo brzo nova prigoda za Lokomotivu. Grezda je sve pripremio za Andrijaševića čiji udarac blokiraju gostujući igrači.

Uslijedio je pritisak Splićana, koji je upropastila nesmotrenost Sušića. Gurnuo je rukom Prenginu glavu i sudac Pejin nije dvojio, dao mu je crveni karton. Nije to donijelo terensku nadmoć domaćima, stisnuli su se i čekali priliku iz kontre, koju su dočekali u 87. minuti, ali Fiolić je jako loše reagirao u situaciji kad se našao oči u oči s Kalinićem.

Samo tri minute kasnije dogodila se sporna odluka i nedosuđeni jedanaesterac koji na kraju ove priče utječe na konačni rezultat. Sigurno da će biti nezadovoljstva u Splitu, no igrali su u globalu lošije od Lokomotive te se probudili tek kod 0:2. Domaći su pak "muški" odradili susret, otuda i šest žutih kartona od ukupno osam na cijeloj utakmici. I jednog crvenog...

>> Više o Prva HNL čitajte na Goal.com

>> Treba nam igra iz Rijeke i onda Hajduk nema nikakvih izgleda!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 49

ZO
zoom
17:02 20.02.2016.

očiti penal?!? jesi li ti čorav, pa igrač lokomotive je stajao na crti, prema tome može se govoriti da je sumnjiva situacija, ali da je "očito" može napisati samo pristran novinar, navijač hajduka!!!!!

Avatar Zoran_Karakremenko
Zoran_Karakremenko
17:03 20.02.2016.

Gospodine "novinaru" mogli ste se potruditi i napisati barem strijelce pogodaka . Ocijena članka čista jedinica .

Avatar antuntun55
antuntun55
17:04 20.02.2016.

Vanja Deželić....pametnom dosta.Jedino me čudi kaj je vidio samo jedan "penal"...koji naravno zločesti Mamićev kupljeni sudac nije svirao....hoćemo novi zakon o športu u kojem će izrijekom pisati da se Najdugu mora svirati penal (bar jedan) na svakoj tekmi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije