Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNA GROZNICA Jasminka Hrstić, 70-godišnja Hercegovka, najbolja na kvizovima o nogometu

Pršo je moj ljubimac

nog-prso-txt.jpg
import
03.06.2006.
u 20:17

Koliko je Grčka postigla zgoditaka na dosadašnjim svjetskim prvenstvima? Na kojoj je utakmici “palo” najviše golova? Koje je najposjećenije svjetsko prvenstvo dosad?
Na ova i slična pitanja 70-godišnja Jasminka Hrstić odgovara točno i precizno: Grčka nije postigla nijedan zgoditak, najveća “golijada” bila je na utakmici Austrija-Švicarska (7:5), a najposjećenije je bilo SP u SAD-u. Jasminka čak zna i prosjek - 69.700 gledatelja po utakmici!

Siroti Željko
Svojim nogometnim znanjem fascinirala je mnoge, a ovih dana i novinare mostarskog Radija dobre vibracije, koji svakodnevno organiziraju nogometne kvizove. Kad god se dosad javila, ta je strastvena ljubiteljica nogometa pobijedila suparnike i odnijela nagradu. Problem je ipak što se može prijaviti samo jednom tjedno ako osvoji nagradu.
– Žao mi je jednog Željka koji uvijek naleti na mene i izgubi. Morat ću mu jednom pustiti ako se ponovo susretnemo – veli Jasminka koja s lakoćom pobjeđuje muškarce u poznavanju nogometa.
Jasminka je po struci fotografkinja i odrasla je u Mostaru. U ratnom kaosu oba su joj sina ostali invalidi, pa je sa suprugom Vicom odlučila promijeniti život. Iz Mostara su se preselili u selo Grab pokraj Ljubuškoga gdje na ranču žive ugodnim seoskim životom. Uzgajaju više od 200 domaćih životinja, a osim nogometa, cijeloj su obitelji strast i ruže.

Zajedno pred TV-om
– Zajedno gledamo sve utakmice, navijamo za svoje favorite, ali nikad se ne svađamo. Uživamo u vrhunskom nogometu, naročito u utakmicama Engleske i Španjolske lige i Lige prvaka. No Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj bit će poseban dogđaj za sve nas – kaže Jasminka koja za Cicu Kranjčara ima jednu lošu vijest:
– Ako igraju moji ljubimci, onda imam siguran predosjećaj. A kad je u pitanju hrvatska reprezentacija, niti imam dobar osjećaj, niti mi njihova igra ulijeva veliku nadu. Mislim da će biti sreća ako prođu prvi krug. To malo nade ulijeva mi Dado Pršo koji je moj apsolutni ljubimac – kaže Jasminka.
Za razliku od brojnih drugih obitelji, u ovoj će tijekom jednomjesečnog SP-a vladati sklad. Jasminka poručuje ženama da je nogomet lako voljeti, baš kao i rukomet, tenis, boks, ili – ruže.


Ime po nogometnom prvaku

U životinjskom carstvu na ranču Hrstićevih odmah se uočavaju mačke. Ima ih čak deset i nose vrlo neobična imena – po poznatima. – Ovoga smo nazvali Zrinjski i to lani kad je mostarski klub osvojio naslov prvaka BiH – veli Jasminka i nastavlja: – Većinu ostalih nazvali smo po pjevačima, pa imamo mačke Grašu, Mrvicu i Toma, koji je naziv dobio po Tomu Jonesu, ali i mačku Severinu – objašnjava.


Roditelji za Pelea, sin za Maradonu

Jasminka i njezin suprug Vice misle jednako: Brazil je apsolutni favorit SP-a, Ronaldinho je najbolji nogometaš svijeta, a Pele je bolji od Maradone. Njihov sin Jasmin, koji je također prava nogometna enciklopedija, smatra drugačije: – Prvi su favoriti prvenstva Engleska i Argentina jer imaju dobre obrane i čvrst vezni red, što će odlučiti o prvaku. Glede vječne dvojbe tko je bolji od dvojice najvećih, moj odgovor je – Maradona. Pele je imao cijelu vojsku dobrih suigrača, a Maradona je sam, ni sa kakvom ekipom, osvojio naslov svjetskog prvaka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije