Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP Div sa Šalate želi u Peking na OI

Prpić: Zaigra li Karlović u Davisovu kupu, odlazim!

Goran Prpić
Foto: Sanjin Strukić
10.04.2008.
u 14:46

Na Karlovićevu susretu s novinarima nakon dvoboja sa Stahovskim ponovno se na meniju našla tema njegova mogućeg nastupa u Davisovu kupu. Ivo je, držeći se svojih principa o jednakoj podjeli novca u reprezentaciji za sve igrače, posljednje dvije godine odbijao nastup u Davisovu kupu. No, ovog puta nije decidirano rekao ne.

Sanja Olimpijske igre
U ovom trenutku i dalje stojim kod tvrdnje da neću igrati u Davisovu kupu, no možda će se nešto promijeniti. Možda za nekoliko dana promijenim mišljenje. Zasad je tako. Ja sam već ranije izjavio da mi je velika želja igrati na Olimpijskim igrama u Pekingu, to je san svakog sportaša.

Igrati za Hrvatsku mi je velika čast, ne i za reprezentaciju u Davisovu kupu   i dalje je vrlo rezerviran najbolji hrvatski tenisač koji, želi li na Olimpijske igre, prema pravilima Međunarodnog teniskog saveza (ITF) mora biti na raspolaganju izborniku Goranu Prpiću u 2007. ili 2008. godini.

Kako to nije učinio lani, sada mu je zadnja prilika za nastup u Pekingu i morao bi biti na raspolaganju za dvoboj s Italijom u travnju u Dubrovniku. No, veliko je pitanje hoće li u Kinu čak i da se dogodi takav scenarij. Naime, ljutit na Ivino odbijanje lanjskog nastupa protiv Velike Britanije izbornik Goran Prpić javno je izjavio:
 
Dok sam ja izbornik, Karlovića sigurno više neću zvati u reprezentaciju. Potvrdio je Prpa to i jučer pred kamerama Hrvatske televizije i poslao nedvosmislenu poruku:

Rasplet uskoro
Sigurno je da ostajem pri svojoj odluci da Karlovića neću zvati u sastav čak i ako javno izjavi da želi nastupati. Ukoliko bude pritiska iz viših sfera da on bude u sastavu  protiv Italije, onda će možda tako i biti, no ja više neću biti izbornik  odlučan je Prpić očito najavljujući svoju ostavku u spomenutom slučaju. U svakom slučaju, na konačan rasplet neće se dugo čekati. Ivo ionako treba povući prvi potez i pokrenuti cijelu priču...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije