Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Prpić: Izgleda da Zagrepčanima nismo zanimljivi

\'02.02.2011., Dom sportova, Trg Kresimira Cosica 11, Zagreb - ATP turnir PBZ Zagreb Indoors, drugo kolo, Marin Cilic (Hrvatska) - Igor Kunicin (Rusija).  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
04.03.2011.
u 16:20

Nakon prvog dana zagrebačkog dvoboja Davisova kupa između Hrvatske i Njemačke rezultat je 1:1. Čilić je pobijedio Mayera, a Dodig je protiv najboljeg Nijemca Kohlschreibera propustio meč-loptu u tie-breaku četvrtog seta

Petak će ostati zapamćen po dva meča u pet setova - preokretu Marina Čilića protiv Floriana Mayera te porazu Ivana Dodiga od Philippa Kohlschreibera nakon što je u tie-breaku četvrtog seta hrvatski tenisač propustio meč-loptu (kod 6:5). I da, po neočekivanom potezu izbornika Gorana Prpića koji je nakon trećeg seta prvog meča ljutito u mikrofon HTV-a izjavio:

- Ovo je sramota! Ulaz je besplatan, dođite i podržite naše igrače protiv Njemačke - apelirao je na publiku Prpić.

Doista, gledatelji su definitivno zakazali, na tribinama male dvorane Doma sportova (kapacitet 3000 mjesta) bilo je tek oko 800 navijača potkraj prvog meča, a na drugom još i manje. 

- Očito da moj apel nije ništa promijenio na tribinama. Ne znam što reći, izgleda da im  nismo zanimljvi  - govorio je na kraju dana Prpić nezadovoljan s ovih 1:1.

Čilić je jučer u trećem pokušaju prekinuo niz od dva poraza bez izgubljenog seta od Mayera teuspio 11. put u karijeri (od 17 susreta) st ići do trijumfa u pet setova - 4:6, 6:0, 4:6, 6:3, 6:1. 

- Moram sam treći set dobiti s 6:1, a ne ga vratiti u igru. Tu sam napravio nekoliko pogrešaka, a u nastavku sam igrao predefanzivno, a on daleko agresivnije. Razočaran sam - govorio je nakon poraza Mayer.

- Imao sam ovog tjedna dosta fizičkih problema i nisam znao što očekivati. Poslije mi je bilo lakše jer sam izabrao pravu taktiku. Bitan je bio preokret u četvrtom setu - kratko će Čilić koji je bio daleko bolje raspoložen od utučenog Dodiga (izgubio od Kohlschreibera 4:6, 6:3, 6:4, 6:7(6), 4:6.

Bio je to njegov prvi poraz u karijeri u pet setova u četiri odigrana meča. 

- U završnici su odlučile nijanse, možda i moja malo bolja fizička sprema - procijenio je Kohlschreiber. 

- Ostavio sam srce na terenu u svom prvom "živom" meču u Davisovu kupu, no to nije bilo dovoljno. Bio sam više od četiri i pol sata na terenu, iscrpljen sam, no oporavit ću se do današnjeg susreta parova (15 sati nap.a.) - najavljuje Ivan.

- Zasad nemam namjeru mijenjati nominaciju, Karlović i Dodig  naš su današnji izbor za parove - uvjerava Prpić. 

Komentara 35

MA
makso
21:03 04.03.2011.

Ha otkrio krešimir !V razlog - pobijedi li do nedjelje Nijemce na gostujućem terenu u ZG-u, BiH bi mogla daleko dogurati u Davisu 2011. a u idućem kolu igrati doma u Širokom, bit će puna dvorana

NL
NLF
14:55 04.03.2011.

Molio bih novinara koji komentira i piše o ovom meču da se raspita oko pravila. Niti servira za 2:0 u meču, niti servira za prvi bod Njemačke. Vjerojatno će to kasnije ispraviti ali ovakve gluposti nije u redu pisati

JR
J-RASH
20:05 04.03.2011.

Na stranu ovo o čemu govorite (mada ste definitivno u pravu), ali ovaj Dodig igra tako srčano da mi ga je milina gledati, svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije