Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Protiv Palilule moramo biti mirne i usredotočene

Dina Lordan
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
13.04.2019.
u 08:42

Neće biti skrivanja aduta, mi se ionako dobro poznajemo. Jadranaši igraju vrlo kvalitetno, Šetka im je vođa i kapetan, ali krasi ih zapravo zajedništvo. U polufinalu Kupa dobili smo ih na peterce, sad opet neće biti lako – upozorava reprezentativni branič Mladosti Ivan Buljubašić

Ljubitelji vaterpola u Zagrebu i okolici večeras dolaze na svoje. Na bazenu uza Savu nudi im se dvostruki program. Najprije će u vodu, u 18:15 sati, vaterpolistice – zagrebačka Mladost igra finale Regionalne lige s beogradskom Palilulom – a potom vaterpolisti, u 21 sat – u 12. kolu Lige prvaka Mladost dočekuje splitski Jadran.

Ulazak na obje utakmice je slobodan, a za one koji više preferiraju pogled iz fotelje – obje utakmice prenosi Arenasport 1.

Žabice u Regionalnoj ligi zapravo brane naslov, lani su u Dubrovniku (finale vaterpolistica igra se gdje i muški Final Four) pobijedile Crvenu zvezdu, a sada za suparnice imaju igračice iz drugog beogradskog kluba – Palilule.

– Crvena zvezda je u međuvremenu ostala bez nekoliko igračica, dvije su otišle u Mađarsku, jedna u Rumunjsku, još jedna u Palilulu, tako da je Palilula preuzela primat u srpskome vaterpolu. Ove smo se sezone dva puta sastale s njima, u Beogradu smo pobijedile s dva, a u Zagrebu s pogotkom razlike, tu smo negdje, ali ja vjerujem da smo mi kvalitetnije i da možemo obraniti naslov – kaže Dina Lordan, kapetanica i jedna od najboljih igračica Mladosti.

Trenerica Mia Šimunić vjeruje da zna put do pobjede:

– Analizirale smo suparnice, ne mogu nas puno iznenaditi. Najvažnije će biti da naše igračice odigraju mirno, usredotočeno, da ne budu brzoplete i da izbjegnu kriva dodavanja – naglasila je Mia.

A što se muške utakmice tiče, to je zapravo borba za peto mjesto u skupini B Lige prvaka. Ujedno i dobra provjera uoči sraza istih suparnika na Final Fouru Regionalne lige u Zagrebu.

– Neće biti skrivanja aduta, mi se ionako dobro poznajemo. Jadranaši igraju vrlo kvalitetno, Šetka im je vođa i kapetan, ali krasi ih zapravo zajedništvo. U polufinalu Kupa dobili smo ih na peterce, sad opet neće biti lako – upozorava reprezentativni branič Mladosti Ivan Buljubašić pozivajući navijače da im dođu pomoći. 

Ključne riječi

Komentara 1

ČE
četverac
15:40 13.04.2019.

Drago mi je da ih i u ženskom vaterpolu šišamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije