Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 20 godina

Prost i Senna u zaborav, stiže novi Dream team

Button Hamilton
Reuters
17.11.2009.
u 12:38

Jenson Button dogovorio je prelazak u McLaren i novi će trogodišnji ugovor vrijedan 6,7 milijuna eura godišnje "pošarati" u sljedećih nekoliko dana. Kako ga u novoj momčadi čeka Lewis Hamilton, situacija postaje zanimljiva iz više razloga.

Prvo, neobično je da pilot odlazi iz momčadi s kojom je osvojio naslov. Nadalje, bit će to prvi put da su u momčadi dva prvaka od 1989. godine kada su spojeni Alain Prost i Ayrton Senna, a igrom slučajnosti, obojica su tada vozila također za McLaren. Njihovo suparništvo tada je preraslo sportske razmjere, vodio se psihološki rat, obojica su izlijetala sa staze, nizala hazarderske poteze, utrke su bile "infarktne", a još su uz to osvojili 15 od 16 utrka te sezone. Možda ćemo uskoro gledati nešto slično.

Buttonov dolazak u "srebrne strijele" značit će da ta momčad od internacionalne dobiva reprezentativni karakter, jer obojica su prvaka Britanci. Obojica dobro izgledaju, imaju glamurozne djevojke i privlačni su pokroviteljima, čime će McLaren biti u središtu pozornosti. Britanci su već imali svoje "reprezentacije" u formuli, Mike Hawthorn i Peter Collins vozili su za Ferrari 1957., Jackie Stewart i Graham Hill za BRM 1965., a posljednji su bili Mark Blundell i Martin Brundle 1980. u McLarenu.

Pobijediti Hamiltona, vozača kojeg se smatra najbržim u F1, i to u njegovu bolidu potez je samo za hrabre, a pribroji li se tome i činjenica da će to pokušati napraviti na "gostujućem terenu", jer McLaren je njegova momčad (s Ronom Dennisom družio se već sa 10 godina), zaista je za skinuti kapu. Stvar će Buttonu otežati i to što dvojac ima različite stilove vožnje, a jasno je da je bolid podređen Lewisovoj papučici.

Button je prekinuo pregovore s Brawn GP-om nakon što je Mercedes preuzeo većinski udio (75,1 posto) u momčadi prvaka koja će se dogodine zvati Mercedes GP. Vjeruje se kako će dogodine za nju voziti neimenovani njemački dvojac, najvjerojatnije Nico Rosberg i Nick Heidfeld, a spominje se i Timo Glock.

Nijemci se prvi put vraćaju sa svojom momčadi od 1955. godine i u novoj bi je sezoni željeli opremiti vlastitim "kadrom", što bi značilo da ćemo gledati okršaje na nacionalnoj razini - Britanci i Nijemci. Kad se sve sumira - sezona bi mogla biti jedna od onih koje se pamte.

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:27 17.11.2009.

Kako neobicno, pa Alonso je napustio Renault s kojim je osvojio dva uzastopna naslova.

Avatar Aahz
Aahz
14:20 18.11.2009.

Hm....vanzemaljce Sennu i Prosta teško da budu nadmašili...Hamilton još kolko-tolko može bit blizu,al Button teško...postal je prvak samo zbog boljeg auta.Da se rzumijemo...svi su oni dobri vozači al među njima je Button osrednji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije