Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova lica

Prosinečki pozvao Hajradinovića i Menala

Robert Prosinečki
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/3
31.10.2019.
u 15:03

Izbornik Zmajeva je na konferenciji novinarima potvrdio kako u dvije zadnje kvalifikacijske utakmice računa i na ključnoga napadača i kapetana momčadi Edina Džeku

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavio je u četvrtak u Sarajevu popis od 25 igrača za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2020. protiv Italije 15. studenoga u Zenici i Lihtenštajna tri dana kasnije u Vaduzu.

Na popisu  su dva nova nogometaša - lijevokrilni napadač Luka Menalo igrač zagrebačkoga Dinama koji je na posudbi u ljubljanskoj Olimpiji, te bivši nogometaš Osijeka Haris Hajradinović, koji se nametnuo dobrim igrama u Kasimpaši.

Izbornik Zmajeva je na konferenciji novinarima potvrdio kako u dvije zadnje kvalifikacijske utakmice računa i na ključnoga napadača i kapetana momčadi Edina Džeku, koji je zbog ozljede propustio  susrete protiv Finske i Grčke, kao i na veznjaka Juventusa Miralema Pjanića koji je nedavno protiv Leccea zadobio lakšu ozljedu.

- Nemamo mi milijun igrača, pozvali smo i Amera Gojaka, koji ima problema s ozljedom skočnog zgloba. Razgovarao sam s njim, pa ćemo vidjeti koliko će trajati oporavak. Amer mi je rekao da će biti spreman do sredine studenog, ali to još moramo vidjeti. Dolazi nam Italija. U Zenici uvijek igramo jako dobro i to je svakako prigoda da odigramo dobar meč i pokažemo da vrijedimo - kazao je.

BiH  je nakon nedavnog poraza od Grčke u Ateni šanse za izravni  plasman na Euro svela na minimum, odnosno teoriju.

Glavnom konkurentu Finskoj, koja se nalazi na drugom mjestu na ljestvici, potrebna je još samo domaća pobjeda nad autsajderom Lihtenštajnom. Šansu će BiH nogometaši tražiti u baražu u ožujku sljedeće godine do kojeg su došli dobrim igrama u Ligi nacija i osvajanjem skupine . 

Nogometna javnost u BiH je razočarana što Zmajevi nisu već kroz kvalifikacije osigurali odlazak na Europsko prvenstvo, a još i više su ogorčeni slabim igrama i nezalaganjem svojih nogometaša na vrlo važnim utakmicama i gostujućim porazima protiv Finske, Armenije i Grčke čime je nestala šansa za izravni plasman na EURO 2020.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije