Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSTOVAO KOD ŠTIMCA

Prosinečki otkrio nakon koje utakmice se nije smio vratiti kući

Robert Prosinečki Igor Štimac
Foto: Screenshot epodravina
1/5
08.06.2018.
u 15:14

- Imamo jednu veliku priliku da budemo prvi u skupini i izbjegnemo Francuze koji su po meni favoriti za naslov - otkrio je Prosinečki.

U četvrtoj emisiji Večernji pressing by Igor Štimac gost je bio još jedan legendarni vatreni - Robert Prosinečki.

Kada je o Žutom riječ neizostavno je pitanje o njegovom odnosu s Ćirom Blaževićem koji ga je potjerao iz Dinama

- Vraćamo se sve u 1986. Moj otac se vratio zbog toga u Hrvatsku, imali smo tamo veliku građevinsku firmu, on je sve to napustio da bi ja igrao u Dinamu. Ta neka opsesija Dinamom, da je moja prva utakmica za Dinamo protiv Željezničara bio vrhunac za moju obitelj, a pogotovo za mojeg oca, koji je bio dinamovac - rekao je Žuti, koji je i otkrio zašto se nakon te utakmice nije smio vratiti kući. Više o tome pogledajte o video prilogu.

No, u Dinamu nije sve išlo po planu...

- Moj odlazak iz Dinama je bio čudan, ja sam bio jedan od talentiranijih igrača u toj generaciji. Malo čudno da dođe da trener i kaže da ja neću igratiu ozbiljan nogomet. Nisam nikad razmišljao o razlozima, niti sam ga pitao, niti me ne interesira. Ja zbog toga ne mogu nikoga mrziti, bio sam ljut. Ja sam otišao u Zvezdu, imao jednu utakmicu, tri treninga, i oni su rekli: J...te što je to? Ja sam tamo igrao svoj najbolji nogomet, ja sam njima svima htio dokazati da vrijedim - rekao je Prosinečki. 

U trenerske vode Prosinečki je uplovio kao pomoćnik Slavena Bilića.

- Slaven, Aljo, Jura i ja smo dobili podršku javnosti, što je najvažnije. Druga stvar, to su bili igrači koji su počinjali, koji su imali nevjerojatnu motivaciju. Ne samo da bi se prodalo, već da ih se zapamti po rezultatu.

>> Pogledajte i Večernji pressing s Alenom Bokšićem

Obilježila ih je utakmica protiv Turske, a tko je krivac što nisu stali na loptu nakon vodstva 1:0 u produžetku pogledajte u videu.

Prosinečki je usko bio povezan s ocem, čija ga je smrt jako pogodila.

 - Ubio me odlazak oca. Ja sam u Portsmouthu odigrao najbolju sezone i bila je neka eufoija da ostanem. No, jednostavno sam se pokupio i otišao. Vratio sam se tu da mu budem blizu, no nažalost vrlo je brzo otišao nakon toga.

- Jedini ozbiljan razlog povratka u Dinamu '97. je bio on. Ja u Sevilli, frajer me zove da se vratim u Dinamo. Ja velim, stari svi odlaze iz Hrvatske, ti me vraćaš. On kaže: ja sam dao riječ da ćeš doći na razgovor. Ja kažem ok. Ja sve promijenim i idem za Zagreb. Dolazim s tim da od toga ne bude ništa. No, na kraju sam ostao.

>> Pogledajte Večernji pressing sa Zoranom Mamićem

Prosinečki je Štimcu i otkrio prati li HNL, kao i što ga je to toliko impresioniralo u BiH, a Hrvatska nema, a neizostavno pitanje bio je i nastup vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
 
- Znači, sve je do grupe. Mi možemo daleko, ako ćemo biti pravi u grupi. Moramo proći grupu da dobijemo samopouzdanje. Mi pričamo Argentina čudo i onda vidim prema naprijed i Messi, a što je odostraga i sredina. Tamo su gotovi igrači. Tu imaš jednu veliku priliku da budeš prvi u skupini i da izbjegneš Francuze, koji su po meni favoriti za naslov.

Zašto je uvjeren da ne bismo trebali razmišljati o Nigeriji i Islandu, kao i zašto bi izbjegao Francuze, tko su mu favoriti u Rusiji otkrijte u video prilogu.

Robert Prosinečki Igor Štimac
1/38

 

Komentara 8

NM
nemirno more
15:24 08.06.2018.

najveci,najbolji...svi ostali samo dobri...to je razlika izmedju zutog i ostalih...

PR
prajdali100
17:35 08.06.2018.

Veliki igrač ! Ćiro je dobro zeznuo stvar.

Avatar Pinokio
Pinokio
16:41 08.06.2018.

Ja mislim da je ciro budala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije