Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik BiH

Prosinečki otkrio kojem igraču Dinama proriče veliku budućnost

Robert Prosinečki
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
11.03.2019.
u 12:34

- Ako ćemo realno, Dinamo je, uz igrače iz svoje škole, napravio iskorak s pogođenim pojačanjima. Sve igrače koje je doveo skupo plaća i rezultat je došao - prokomentirao je izbornik BiH.

Roberta Prosinečkog krajem ožujka čekaju dvije izuteno važne kvalifikacijske utakmice za EURO. Bosna i Hercegovina na domaćem terenu otvara protiv Armenije i Grčke, a izbornik je oko podneva i službeno objavio popis igrača.

Na njemu se našao i Amer Gojak, mladić koji bilježi blistave predstave u Dinamu i od kojeg se mnogo očekuje u budućnosti:

- Najvažnije je da igra. Zanimljiv je igrač, napredovao je i zato je u reprezentaciji. Bio je u mladoj selekciji jedan od glavnih igrača i sigurno je velika budućnost BiH - pohvalio ga je Prosinečki, koji bi momčad volio osnažiti još jednim Dinamovim igračem.

>> Pogledajte što je rekao Dani Olmo nakon pobjede protiv Benfice. Otkrio je i zanimljivosti o reprezentaciji

- Pitali su me u Savezu je li nam Emir Dilaver zanimljiv, odgovorio sam da je. Odigrao je cijelu sezonu dobro, stoper je koji jako dobro odrađuje svoj posao. U Dinamu igra dobro, a nama je i zanimljiv jer nemamo baš puno alternativa na njegovoj poziciji pogotovo nakon što smo izgubili Vranješa - odgovorio je Žuti za portal Klix i prokomentirao veliku sezonu maksimirske momčadi:

- Ako ćemo realno, Dinamo je, uz igrače iz svoje škole, napravio iskorak s pogođenim pojačanjima. Sve igrače koje je doveo skupo plaća i rezultat je došao. Cijelu sezonu je odradio fenomenalno. Nakon pedeset godina je prezimio u Europi, a kasnije i prošao Plzen. Sada mu je došao klub s velikom tradicijom. Inače, portugalski klubovi ne odgovaraju hrvatskom nogometu, pogotovo Dinamu.

- U prvoj utakmici je ipak odradio golem posao, odigrao je muški. Igrači se bore jedan za drugoga i pobijedili su veliku utakmicu. Ima odličan rezultat, ali vidjet ćemo šta će biti u Portugalu. Inače, Dinamo je povukao dosta toga dobrog budući da će Hrvatska sada imati više klubova u europskim natjecanjima. Više će se ulagati i to je ujedno promocija hrvatskog nogometa. Ovo je jako uspješna godina za hrvatski nogomet ako se uzme u obzir i drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu - naglasio je Prosinečki i dodao da ga čeka još jedna operacija:

- Dobro se osjećam. Super. 18. ožujka me očekuju pripreme s reprezentacijom, a nakon Grčke ću otići na još jednu, treću operaciju. Nakon toga će vjerojatno sve bilo dobro. Radit ću je u Sarajevu.

Popis BiH reprezentacije za utakmice protiv Armenije i Grčke:

Vratari: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor) i Vedran Kjosevski (Željezničar).

Obrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag) i Darko Todorović (Salzburg).

Vezni red: Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Bašakšehir), Deni Milošević (Konyaspor) i Stjepan Lončar (Rijeka).

Napad: Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Athletic Bilbao) i Elvir Koljić (Universitatea Craiova).

Komentara 2

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
13:00 11.03.2019.

Nije BiH izgubila Vranješa već se sam pogubio između fudbala i JK a možda ga i bradata tetovaža noću gricka ?

KA
kajinx
14:29 11.03.2019.

Hajduk je zahvalan Dinamu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije