Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uefa odlučila

Promjene u Ligi prvaka! Utakmice skupne faze u dvije različite satnice

Liga prvaka
Foto: Reuters
1/7
09.12.2016.
u 21:06

Od 2018. godine četiri najbolje plasirana kluba iz četiri najkvalitetnije europske lige (prema Uefinom koeficijentu) izravno će se plasirati u skupnu fazu Lige prvaka. Vrlo je zanimljiv podatak kako će se Liga prvaka svakog puta igrati i u dva termina!

Čelnici Uefe na današnjem su Izvršnom odboru u Nyonu potvrdili određene promjene u budućnosti Lige prvaka.

Tako će se od 2018. godine četiri najbolje plasirana kluba iz četiri najkvalitetnije europske lige (prema Uefinom koeficijentu) direktno plasirati u skupnu fazu Lige prvaka. Vrlo je zanimljiv podatak kako će se Liga prvaka svakog puta igrati i u dva termina!

- Odlučili smo utakmice skupne faze Lige prvaka razdijeliti u dva termina, kako bi gledatelji mogli svakog utorka i srijede uživo pratiti dvije utakmice. Tako će dva susreta uvijek počinjati u 19, a preostalih šest susreta u 21 sat - stoji u službenom priopćenju Uefe, piše Goal.

U Uefi su odlučili klubovima iz manjih nogometnih saveza olakšati i put do skupne faze europskih natjecanja. Tako će svi nacionalni prvaci koji ispadnu iz kvalifikacija za Ligu prvaka drugu priliku za dokazivanje imati u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Nije još točno razjašnjeno kako će to izgledati, ali ti bi klubovi (prvaci koji su ispali iz kvalifikacija za Ligu prvaka) trebali imati svoj dio ždrijeba kroz koji će pokušati stići do grupne faze Europske lige.

Odlučeno je i kako će se finale Europske lige u sezoni 2016/17. igrati u Lyonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije