Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOMILI WERDER

Promijenili mu poziciju, ali on se sjajno snašao: Hrvat u momčadi kola Bundeslige

Prijateljska utakmica između mladih reprezentacija Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata
Marko Prpic/PIXSELL
07.12.2020.
u 16:54

No, ne bi ova pobjeda povratnika u Bundesligu bila niti približno laka da se sjajnim nije pokazao mladi hrvatski reprezentativac Borna Sosa koji se sjajno snašao na poziciji lijevoga krila

U 10. kolu Bundeslige Werder je u nedjelju kod kuće izgubio od Stuttgarta sa 2:1, a oba gola za goste postigao je napadač iz Konga Silas Wamangituka. U 30. minuti je realizirao penal, a u sudačkoj nadoknadi iskoristio je nesporazum braniča Topraka i vratara Pavlenke.

Utješni pogodak za Werder postigao je Davie Selke (93').  No, ne bi ova pobjeda povratnika u Bundesligu bila niti približno laka da se sjajnim nije pokazao mladi hrvatski reprezentativac Borna Sosa koji se sjajno snašao na poziciji lijevoga krila. Inače branič, za Stuttgart je odigrao cijeli susret.

Osim što su ga statistički portali proglasili drugim najboljim pojedincem njegove momčadi, cijenjeni njemački list Bild ga je uvrstio i u momčad kola.

Bildova momčad kola: 

Hradecky (Leverkusen) - Pekarik (Hertha), Hinteregger (Eintracht), Sosa (Stuttgart) - Doan (Arminia), Baumgartlinger (Leverkusen), Prietl (Arminia), Coman (Bayern) - Müller (Bayern), Piatek (Hertha), Forsberg (Leipzig).

Dodajmo i kako je u Bildovom izboru trener kola je upravo Sosin trener Pellegrino Matarazzo.

Produljio ugovor

Podsjetimo, Sosa je nekadašnji dinamovac, a u Stuttgart je otišao 2018. godine. Iako je klub ispao iz najbolje njemačke nogometne lige, uspjeli su se vratiti među elitu gdje je Borna počeo pokazivati svoj pravi potencijal.

Prošle su ga sezone mučile i ozljede, ali se zato sada diže iz utakmice u utakmicu, a da ga u klubu cijene pokazali su i potpisivanjem novoga ugovora kojim su hrvatskog dragulja zadržali do 2025. među 'švabama'. 

Stuttgart je trenutno osmi na ljestvici s 14 bodova, a do Božića ga još čekaju gostovanja u Dortmundu i Wolfsburgu te domaći susret s Union Berlinom, a onda i Kup susret s Freiburgom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije