Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baš su ih naljutili

Promijenili izgled loga na temu korone i izazvali gnjev organizatora Igara

Logo Olimpijskih igarau Tokiju
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
22.05.2020.
u 13:26

Klub stranih dopisnika iz Japana objavio je spomenuti logo na svojoj internetskoj stranici kao i u svom kućnom magazinu, no nakon reakcije organizatora Igara vrlo ga je brzo povukao

Objava satiričnog loga Olimpijskih igara koje bi se trebale održati u Tokiju sljedeće godine na temu koronavirusa od strane Kluba stranih dopisnika iz Japana izazvala je gnjevnu reakciju lokalnog Organizacijskog odbora koji ga je nazvao uvredljivim te grubim kršenjem autorskih prava.

Klub stranih dopisnika iz Japana objavio je spomenuti logo na svojoj internetskoj stranici kao i u svom kućnom magazinu, no nakon reakcije organizatora Igara vrlo ga je brzo povukao.

"Kada uzmete u obzir koliko je ljudi u svijetu patilo zbog koronavirusa, onda je ovo vrlo uvredljivo", izjavio je Izvršni direktor Organizacijskog odbora tokijskih Igara Toshiro Muto koji je naveo kako su prekršena i autorska prava no nije spominjao nikakvu tužbu vezanu za to.

"Iskreno se ispričavamo svima koji bi se mogli naći uvrijeđenima zbog naše objave", kazao je predsjednik Kluba dopisnika iz Japana Khaldon Azhari.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije