Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST ŠEFA BOLNICE

Prof. Primorac za VL: Mirku je ovo bilo drugo upozorenje, shvatio je da mora povući kočnicu'

Mirko Filipović
Foto: Privatna arhiva
1/4
02.03.2019.
u 07:10

Prof. Primorac je putem s njim bio u stalnom kontaktu kako bi se uvjerio da se klinička slika ne pogoršava, a u tim je uključio i specijalistu kardiologije dr.sc. Jasminu Ćatić koja je ordinirala angiografiju. Nedugo nakon toga radiolog dr.sc. Špero je napravila angiografiju

Nakon što se onesvijestio na treningu, a potom došao k sebi, prijatelji su Mirka Filipovića odvezli u Specijalnu bolnicu Sveta Katarina u Zabok gdje ga je osobno dočekao prof. dr. sc. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća bolnice.

- Kada me je Mirko nazvao i kazao da je izgubio svijest, rekao sam mu da odmah dođe do nas. On se toliko dobro držao da bi ga svatko tko ga ne poznaje nakon kraćeg pregleda poslao kući. Meni je usprkos svemu toga jutra Mirko izgledao drugačije, a prisjetio sam se da je prošle godine bio kod nas radi tromboze u potkoljenici. Naši inženjeri medicinske radiologije Krunoslav Štefančić i Davor Fekeža napravili su magnetsku rezonanciju glave i prvi primijetili promjene, a s kolegama doc. dr. Igorom Borićem i dr. Tomislavom Pavlovićem očitao sam nalaz i svi smo se nemalo iznenadili kad smo vidjeli ishemijsku promjenu jednog djela mozga.

Foto: zvonimir ferina

Odmah potom, profesor Primorac nazvao je pročelnika Zavoda za neurologiju Kliničke bolnice Dubrava prof. dr. sc. Silvija Bašića, najavio dolazak Cro Copa i prijatelji su Mirka odvezli u KB Dubrava. Prof. Primorac je putem s njim bio u stalnom kontaktu kako bi se uvjerio da se klinička slika ne pogoršava, a u tim je uključio i specijalistu kardiologije dr.sc. Jasminu Ćatić koja je ordinirala angiografiju. Nedugo nakon toga radiolog dr.sc. Špero je napravila angiografiju.

- S tom pretragom potvrđena je disekcija odnosno rascjep stijenke vertebralne arterije. Ona se događa najčešće zbog tzv. intramuralnog hematoma u stijenci krvne žile i obično nastaje kao posljedica traume.  A u takvom procjepu povećana je mogućnost stvaranja tromba pa u takvoj situaciji postoji dvostruki rizik. Ili će arterija u slučaju većih napora puknuti ili će tromb otploviti krvotokom negdje drugdje pa je pokrenuta i antikoagulantna terapija radi preveniranja drugih tromboemboličkih incidenata. Nakon one prve tromboze, Mirku je ovo drugo upozorenje i on je shvatio da treba povući ručnu kočnicu. Mirko je veliki sportaš, sjajna osoba i prijatelj i mudrost je prevladala, naime shvatio je da zdravlje ima apsolutan prioritet i da dodatni rizici uistinu nisu potrebni - zaključio je prof. Primorac. 

>> Pogledajte izjavu Mirka Filipovića nakon posljednje borbe u karijeri

Komentara 44

Avatar comparator
comparator
08:06 02.03.2019.

Ovo nije za zanemariti i Mirko je donio pravu odluku. Zabrinuti smo i uz našeg velikana borilačkog sporta ostajemo neprestano i želimo mu brzo ozdravljenje ,a i svjesni smo da je Mirko ostvario zavidne rezultate koji zadužuju Hrvatsku koju jee on predstavljao u zemljama dalekog istoka i svijeta uopće. Drži se naš Mirko u dobrim si rukama !

Avatar Mladen_Podnar
Mladen_Podnar
09:07 02.03.2019.

I u takvoj situaciji komentari ne mogu bez politike. Tu ispucavate svoje životne neuspjehe i frustracije. Sram vas bilo!

DU
Deleted user
10:24 02.03.2019.

trebaš se zvati Mirko Filipovic da dobiješ skrb kakvu svaki čovjek zaslužuje. Nažalost samo rijetki dobiju sve što treba a mi ostali po proceduri, moji otac je čekao na ove preglede 50 dana......žalosno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije