Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener Tonči

Pročitajte emotivno Grajino pismo o svjetskoj prvakinji Tini

Tina Mihelić (1)
07.10.2013.
u 20:39

Prvaci svijeta! Nevjerojatno, kako to zvuči, ali je istina, svi ti čestitaju, tapšaju po ramenima, svi su ushićeni kako je Tina odjedrila ovo prvenstvo.

Hrvatska jedriličarka Tina Mihelić svjetska je prvakinja u klasi Laser Radial! Njezin trener Tonči Antunović Graja uspio je uhvatiti nekoliko trenutaka i napisao nam emotivno pismo koje vam prenosimo u cijelosti.

"Toliko su nas svi rastrgali ovdje da jednostavno ne stignemo ništa, ali evo, konačno je završila podjela pa sam iskoristio trenutak te došao do sobe i interneta.

Što reći, još su glave prevruće, vrte ti se mnogo filmovi po glavi, vraćaš film unazad i nije uopće lako sabrat sve dojmove.

Prvaci svijeta!

Nevjerojatno, kako to zvuči, ali je istina, svi ti čestitaju, tapšaju po ramenima, svi su ushićeni kako je Tina odjedrila ovo prvenstvo. Kada bolje pogledaš rezultate, onda vidiš da je bolje jedrila u finalu nego u kvalifikacijama, da je u ukupnim bodovima bez odbacivanja duplo bolja od drugoplasirane, nevjerojatno.. Ja sve to nisam vidio, sve do danas, kada je sve završilo i kada sam malo bolje u detalje proanalizirao njeno jedrenje.

Naravno da sam joj nakon svakog dana prigovarao zbog jeftinih pogrešaka koje je u regati radila, zbog olako izgubljenih bodova kada je bila prva... Tek danas kada sam u opuštenoj atmosferi popričao s trenerima iz drugih zemalja, shvatio sam kvalitetu i superiornost Tinina jedrenja sve ove dane, jer su oni ipak nju gledali drugačijim očima nego šta je ja gledam.

Što reći, od samog dolaska ovdje i odrađenih prvih treninga vidjeli smo oboje da bi ovo trebala biti naša regata, bila je na treninzima superiorna, ali su to bili treninzi i nisam htio ulaziti ni u kakvu euforiju te biti siguran da ćemo osvojiti medalju. Također, uvjeti i prognoze vjetra za vrijeme SP ukazivali su na to da ćemo jedriti po svakakvim uvjetima, od bonace do vrlo jakog vjetra. Sve nam to odgovara jer je Tina svestrana jedriličarka koja vrlo dobro podnosi i vjetar, ali i bonacu, za razliku od drugih jedriličarki koje su ekstremnije ili su dobre samo po bonaci ili samo po jakom vjetru. Pred sami početak prvenstva Tina je imala i probleme s trbuhom, veliki grčevi i proljev nisu nam dopustili niti da izađemo na more na trening. Sva sreća, kontaktiran je Dr. Vlado Ivančev koji je odmah reagirao i dao nam zeleno svjetlo za neki antibiotik koji je smirio trbuh u dva dana i vratio Tinu u normalu.

Kvalifikacije su protekle očekivano vrlo turbulentno, karakteristika kvalifikacija je ta da je Tina puno bolje prošla u onim regatama šta se izvlačila i spašavala, od onih regata u kojima je odlično startala i vodila cijelu flotu.

Također, u kvalifikacijama je mnogo jedriličarki imalo jedan loš plasman, a i suci su podijelili preko 35 penala za pumpanje pa su mnoge jedriličarke imale blokadu i po tom pitanju. Tina je lišo prošla i što se tiče penala, ali i nekog lošijeg rezultata u cilju.

Na finale smo se posebno koncentrirali i svaki dan sebi postavljali ciljeve kako je upravo taj dan odlučujući. Tini tu treba skinuti kapu jer je nevjerojatno kako je hladnokrvno i disciplinirano odjedrila svaki dan, a plasmani u cilju u finalu SP gotovo su nevjerojatni... Totalna dominacija... Nevjerojatno je bilo vidjeti i to kako favoritkinje otpadaju, kako se gube. Ono što se dogodilo Amerikanki i Nizozemki je za rubriku vjerovali ili ne. Zlatna s olimpijade Kineskinja od prvog dana se žalila na nevjerojatan pritisak kojeg osjeća na svom terenu, srebrna s olimpijade se pogubila pod pustim promjenama vjetra i uvjeta, krivo joj je sve... Europska prvakinja Irkinja je totalno istrošena, a i ubio ju je prvi dan kada je puhao laganiji vjetar, tako da se i ona odmah predala...

Ma sve to je išlo samo Tini na mlin, sve je to iskoristila, svakodnevno bila maksimalno motivirana za visoki plasman, odjedrila gotovo savršeno i sve nas učinila nevjerojatno sretnima i ponosnima.

Podjela je završila, dolje u prizemlju je ludnica, ali neka je, ostvarili smo povijesni rezultat i neka je ludilo.."

 >>Tina Mihelić svjetska prvakinja u laser radijalu!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije