Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istarska rivijera

'Pritisak je bio prevelik, morali smo prekinuti'

Matija Pecotić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
14.03.2020.
u 08:08

ITF je praktično odgodio sve turnire do 20. travnja (ATP do 26. travnja), pa je to ujedno i najraniji termin za nastavak Istarske rivijere turnirima koji se još trebaju održati, u Rovinju i Opatiji

Pandemiji koronavirusa danak je platila i Istarska rivijera, tradicionalni ciklus teniskih turnira koji se početkom proljeća održava u istarskim gradovima. 

Prvi put u svojoj 48-godišnjoj povijesti Istarska je rivijera prekinuta, i to naprasno, tako da nije dovršen ni prvi turnir u Poreču. U četvrtak se još na terenima TC Picala igralo – naš Matija Pecotić ušao je u četvrtfinale pojedinačne konkurencije (svladao je Talijana Eremina sa 6:4, 6:2), a Tomislav Draganja je s Čehom Kolarom ušao u polufinale parova – a u petak je stigla naredba: morate prekinuti, nema više igranja.

– Pritisak je bio prevelik, najprije Županijskog stožera za civilnu zaštitu Istarske županije, potom su stigle preporuke Državnog ureda za šport, a na kraju se oglasio i ITF. Željeli smo dovršiti barem ovaj turnir u Poreču, ali nisu nam dali iako smo mi poduzeli sve mjere zaštite – kaže direktor Istarske rivijere Branimir Horvat.

Presudio je naravno ITF (Međunarodni teniski savez) koji je dao preporuku da se svi turniri prekinu jer “zdravlje i sigurnost igrača i ostalog pratećeg osoblja mora biti prioritet”. ITF je praktično odgodio sve turnire do 20. travnja (ATP do 26. travnja), pa je to ujedno i najraniji termin za nastavak Istarske rivijere turnirima koji se još trebaju održati, u Rovinju i Opatiji.

– Mi se nadamo da će ova kriza izazvana koronavirusom dotad proći i da ćemo te turnire odraditi. Inače dosad je sve bilo u redu, držali smo se svih tih pravila, kojih ima puno, igrači su bili disciplinirani, ali ni to nije pomoglo – napominje Horvat.

Šteta za našeg Pecotića, baš mu je dobro krenulo, mogao se s bodovima iz Istre vratiti u Top 300. Ovako ostaje 318. na ATP listi...

– Drago mi je da je Pecotić došao igrati, ipak je on magistrirao na Harvardu, intelektualac je, svakako atipičan tenisač. Nadam se će doći i na preostala dva turnira, uvijek je dobrodošao – zaključio je Horvat.  

Ključne riječi

Komentara 1

TR
Travno221
09:39 14.03.2020.

Korona je poharala sport. A na kraju će ispasti da broj umrlih od gripe (uključujući i koronavirus) neće biti veći od onog iz prošlih godina - 500-600 tisuća godišnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije