Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE DAVISOVOG KUPA

Priprema se invazija Hrvata na Lille! Marin i Borna su to zaslužili

Davis kup Zadar
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/8
18.10.2018.
u 23:05

Prema propisima, hrvatskim navijačima pripada 10 posto ili 2600 ulaznica. Ban tours organizira čarter po cijeni od 6500 kuna, no bit će i autobusnih aranžmana

Kako se moglo i očekivati, zemljani teren na Stadionu Pierrea Mauroya u Lilleu neće biti spreman na vrijeme za finale Davisova kupa između Francuske i Hrvatske. Nije u pitanju samo igranje meča (od petka, 23., do nedjelje, 25. studenoga), ali uobičajeno je da teren bude igračima na raspolaganju već od ponedjeljka, a po propisima ITF-a, od utorka. Francuzi će, međutim, glavni teren osposobiti tek u srijedu jer se u subotu, šest dana prije finala, ondje igra ragbijska utakmica između Francuske i Argentine. Jasno je da su u našem taboru zbog toga nezadovoljni.

Igrači zaslužili podršku

– To je cijena multifunkcionalnosti tog stadiona. Uputili smo prosvjed ITF-u, ali ne očekujemo puno od toga, iako su naši igrači s pravom nezadovoljni – otkrila je predsjednica HTS-a Nikolina Babić na konferenciji za novinare u središnjici Saveza dodavši: – To nam mora biti dodatni motiv, da se što bolje pripremimo za taj finale. Želimo našim igračima pružiti maksimalnu podršku jer su to zaslužili odazivanjem u nacionalnu vrstu. I zato činimo sve da na stadionu bude što više hrvatskih navijača.

Plan je HTS-a da hrvatski navijači ispune barem 2600 sjedala koliko nam pripada prema pravilima ITF-a.

– Na raspolaganju nam je 10 posto od kapaciteta stadiona, a to je 2600 sjedala. Za naše smo navijače osigurali najprihvatljivija mjesta na stadionu. Nismo se odlučili za ulaznice najniže kategorije, jer su one bile za sektore koji su daleko od terena pa se mečevi ne bi mogli gledati bez pomagala – pojasnio je Marin Galić, novi izvršni direktor HTS-a.

U Savezu su svjesni da je cijena ulaznica prilično paprena za hrvatske prilike, paket za sva tri dana stoji od 985 kuna do 4331 kunu, ali ukazuju na važnost priredbe.

– To je posljednji finale u Davisovu kupu i bilo bi lijepo – i zbog naših igrača – da ostanemo zabilježeni kao posljednji pobjednici. U kontaktima smo s našim klubovima uz koje su vezani mnogi ljubitelji tenisa, ali puno očekujemo i od naše dijaspore u Francuskoj, Belgiji i Njemačkoj. Vjerujem da će svima biti lijepo, imat ćemo i “Hrvatski korner” – naglasila je predsjednica.

Miliju su uzori Nadal i Pavić

Organizaciju putovanja i smještaja u Lilleu HTS je prepustio Ban toursu, iako će putovanje (autobusom) organizirati i neke druge agencije.

– Organizirali smo čarter s trodnevnim boravkom u Lilleu. Cijena je 6500 kuna, a ne uključuje ulaznice jer postoje različite kategorije – rekao je predstavnik Ban toursa Pavle Marković.

A da hrvatski tenis osim sadašnjosti ima i budućnost dokazali su Međimurka Antonia Ružić (15) i Splićanin Mili Poljičak (14), najbolji juniori Europe u konkurenciji do 16 odnosno do 14 godina, posebni gosti pressice.

– Jako mi je drago i zbog Antonije što je postala broj jedan, jer znam kako je to teško postići. Uzor mi je Nadal, ali i Mate Pavić zbog čijega sam oca Jakova i počeo trenirati tenis – istaknuo je Poljičak. 

>> Pogledajte gostovanje Borne Ćorića na Večernji TV-u

Komentara 12

PR
prajdali100
23:54 18.10.2018.

Ih kad bi naši osvetili Vatrene usred Pariza.To bi bilo nešto ! Ali, sa Čilićevom glavom naše su šanse, nažalost, minimalne.

Avatar komentatorx
komentatorx
00:48 19.10.2018.

Ajde Čiliću ,kad ćeš ako ne sad !

LU
lucio2
03:12 19.10.2018.

Hercegovac nek igra za svoju zemlju, ne Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije