Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATEGNUTI ODNOSI

Priopćenje Nacionala: Od ponedjeljka prekidamo natjecanje dok se ne ispune ova tri zahtjeva!

Nacional - Futsal Dinamo
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/6
26.02.2016.
u 15:16

U Nacionalu tvrde da je devet od 12 klubova prve lige suglasno s odlukom o prekidu natjecanja

Futsal klub Nacional objavio je priopćenje u kojem se tvrdi da će klubovi od ponedjeljka prekinuti igranje 1. HMNL te će štrajk trajati sve do ispunjenja tri uvjeta. Traži se odlazak izbornika Mate Stankovića, ostavka osobe koja je pisala priopćenje na stranicama HNS-a te kontrola nad Komisijom za futsal HNS-a.

U Nacionalu tvrde da je devet od 12 klubova prve lige suglasno s odlukom o prekidu natjecanja.

"U svojim zahtjevima ultimativno će biti zatražene sljedeće stvari:

1. Odlazak Mate Stankovića s mjesta izbornika reprezentacije jer obmanjuje javnost kako je reprezentacija uspješna i glavni je krivac za podjele koje su nastale u futsalu. Odgovorno tvrdimo da imamo reprezentaciju koja se može boriti za medalju na svakom Europskom prvenstvu, a mi imamo konstantni pad zadnjih četiri godine. Na Euru 2012. godine, na koje smo stigli kao domaćini, igrali smo polufinale, a tada je Stanković dobio gotove, mlade i formirane igrače. 2014. godine igrali smo četvrtfinale, a ove godine nismo prošli ni skupinu. Osim toga, propustili smo dva svjetska prvenstva. Nije mi jasno kako nas uvjeravaju da je reprezentacija uspješna, kada četiri godine nazadujemo. Također, izbornik i njegov stožer bave se svim drugim stvarima osim reprezentacijom, a za koju su dobili mandat. Stanković u svim intervjuima šalje otrovne strelice prema Nacionalu i Splitu jer je očito svjestan da ne može biti trener ova dva hrvatska velikana futsala. On provodi samovolju, postavlja i mijenja članove komisije, postao je Šukerov i Jozakov špijun. Cijela futsal javnost želi njegovu smjenu, a zbog svih navedenih činjenica mora otići.

2. Tražimo ostavku odgovorne osobe koja je pisala priopćenje na stranicama HNS-a, a u kojem je izneseno mnogo lažnih činjenica, uvrijedivši klubove i djelatnike koji rade u futsalu. Prvenstveno mislim na dva najbolja hrvatska kluba, a neposredno i djelatnike ostalih klubova.

3. Potpunu kontrolu nad Komisijom za futsal HNS-a. Komisija za futsal vodi prvu i sve ostale futsal lige, a ova aktualna komisija to ne radi kako bi trebala voditi. Prva liga je na rubu regularnosti a ostale u velikim problemima,. S obzirom na činjenicu da je HNS ukinuo udruženje, mi moramo imati kontrolu nad tijelom koje vodi naše natjecanje kao i sudjelovati u radu tog tijela, a svi futsal klubovi financiraju se bez ikakve pomoći HNS-a. Mi više nećemo plaćati ni vodstvo natjecanja koje nam je nametnuto. Zbog toga tražimo kontrolu nad Komisijom, po principu da tri glasa u toj komisiji dobiju klubovi, a dva budu glasovi predstavnika HNS-a. S time da ovdje naglašavam kako mi iz Nacionala ne želimo svog čovjeka u toj komisiji, već ćemo predložiti nekog iz bilo kojeg drugog kluba i time želimo dokazati da se mi ne borimo za svoje interese nego interese svih futsal klubova a to smo kroz sve ove godine i dokazali. Tako nas ne bi mogli nadglasati u startu, a u konačnici Izvršni odbor HNS-a uvijek može stopirati bilo koju odluku takve Komisije, ako bi ona bila neetična odnosno suprotna stavovima i propisima Hrvatskog nogometnog saveza", stoji u priopćenju Nacionala.

>> Ivo Zoković i futsal klubovi iz vlastitih interesa 'prodali su' priču o sukobu s Hajdukom

>> Nacional se zbog sukoba s HNS-om učlanio u Hajduk i povukao igrače iz reprezentacije!

>> Pobuna protiv Saveza, klubovi se udružili: HNS je lakrdija, sjever i jug su jedno!

Komentara 13

KI
kikac5
15:42 26.02.2016.

Ovi iz Splita bi se trebali isclaniti iz hns i formirati savez grada splita. Onda im niko nizasta ne bi mogao biti kriv. Cudno kako su svi protiv njih.

Avatar Pravi Slovenac na kvadrat
Pravi Slovenac na kvadrat
17:09 26.02.2016.

ma zaboli me k..... za futsal općenito i slobodno ga ukinite u poptupnosti...a još me manje zaboli za fudbalski klub nacional

JA
JackBack
19:20 26.02.2016.

Ma uopće se ne bore za svoje interese.Pod koji bi vi savez možda pingponga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije