Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevelik zalogaj

Prije će u Fener Oršić ili Dilaver nego Petković

Bruno Petković
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
09.05.2020.
u 21:54

- U ovom trenutku se na tržištu ne događa baš ništa i veliko je pitanje kad će uopće nešto biti – rekao nam je poznati menadžer Marko Naletilić

Priča o mogućem odlasku Nenada Bjelice u Fenerbahçe traje tjedan dana, od prvog kontakta nije se puno toga promijenilo. Tek mediji, pogotovu turski, nagađaju koje bi igrače mogao Bjelica, dođe li dogovora koji zasad ne izgleda tako blizu, mogao dovesti u Istanbul.

Prvo se spominjao Mario Mandžukić, a onda se sve više priče vezivalo uz Maksimir i igrače Dinama. Prije svega, turski, a i neki talijanski mediji u Fener odvode Bruno Petkovića, hrvatskog reprezentativca koji je kod Bjelice eksplodirao, nakon lutanja po talijanskim klubovima u Dinamo je postao centarfor reprezentacije.

Tržište je zamrlo

S obzirom na to da je došao nakon što se nije baš naigrao u Italiji, plavima nije bio skup, njegova plaća nije grabila duboko u maksimirsku blagajnu, ali je svojim sjajnim igrama izborio i bolje uvjete u Dinamu, u rujnu je potpisao novi ugovor koji ga s plavima veže do 2024. godine, a godišnja plaća narasla mu je manje od 200.000 na oko 550.000 tisuća eura godišnje. Doduše, sada je taj iznos privremeno smanjen zbog koronavirusa.

Petković možda i je zanimljiv Fenerbahçeu, možda i nekim drugim klubovima, ali je upravo zbog tog virusa tržište prilično zamrlo i pitanje je kad će oporaviti i kada će klubovi početi kupovati igrače s obzirom na to da se još ne zna ni kako će završiti ova, ni kad će početi sljedeća sezona.

Uz to, Fenerbahçe ima i financijskih problema, iako ima užasno bogatog predsjednika u opasnosti je zbog financijskog fair-playa, navodno je u minusu, nagađa se između 350 i 500 milijuna eura. I kad se nagađalo da će trebati pojačanja za novog trenera, bio to Bjelica ili netko drugi, spominjao se iznos od oko deset milijuna eura za sva pojačanja.

A po Transfermarktu u ovom trenutku vrijedi 11 milijuna (pad s 13,5). I teško da bi ga Dinamo, ako mu baš nije financijska panika, pustio za manje od deset milijuna eura, a to je Feneru puno. Pa kad se još tome doda Petkovićeva plaća, a sigurno je da ne bi išao za novac koji sad dobiva od Dinama, morali bi to biti daleko više, kao što mu je prošlog ljeta nudio Olympiacos (oko dva milijuna eura godišnje).

Petko je ‘kapitalac’

Kad se spominjao Bjelica, spominjali su se i Oršić (također bi bio jako skup) te Dilaver, desni bek Hajduka Juranović, ali teško da će se oko toga sad nešto događati kad sve ipak stoji i ne zna se budućnost nogometa.

Pogotovu je teško očekivati da će naša reprezentativna devetka otići u Fenerbahçe. Još kad bi Bjelica potpisao, onda bi to mogao biti vjetar u leđa Oršiću, Dilaveru ili nekom drugom našem igraču, ali Petković je ipak malo preveliki “kapitalac”.

Stoga će, ne samo Fenerbahçe, već i drugi europski klubovi, biti jako oprezni u planiranju kupnje, u svakom slučaju osluškivat će “disanje” tržišta na kojem će cijene sigurno pasti.

- U medijima izgleda kao da se među klubovima trguje na sve strane, a ja vam mogu reći da je tržište mrtvo i tko zna do kada će biti. Francuska je prekinula prvenstvo, pitanje je Belgije, prije toga Nizozemska, u Italiji ima dosta zaraženih igrača i pitanje je što će biti dalje. U ovom trenutku se na tržištu ne događa baš ništa i veliko je pitanje kad će uopće nešto biti – rekao nam je poznati menadžer Marko Naletilić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije