Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak šampiona

Prijatelj Nick: Stipi sam uvijek prigovarao, čak i za pobjede, no ovaj me put ostavio bez riječi

Stipe Miočić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
19.05.2016.
u 07:00

– Majka me odgajala i učila ljudskim vrijednostima i tako sam silno želio pokazati joj svoj pojas.

Novom teškaškom UFC-ovu prvaku Stipi Miočiću u Clevelandu je priređen doček na kojem se morao boriti sa suzama. U zračnoj luci najdulje se zadržao u zagrljaju Nicka Sweetnicha, vatrogasca i prijatelja hrvatskih korijena:

– Oduvijek smo imali tu etničku vezu, a i postali smo vrlo bliski prijatelji. No sa Stipom je doista vrlo lako postati prijatelj.

Nick je jedan od onih prijatelja koji je imao pravo prigovarati na svaku od njegovih borbi, pa čak i na uvjerljive pobjede.

– Znaš da sam uvijek imao nešto za reći. I dobro i loše. Ovaj put, prijatelju moj, ja sam bez riječi.

A bez riječi je ostao i cijeli borilački svijet, posebice oni koji su davali prednost dosadašnjem prvaku Fabriciju Werdumu.

– Sve ovo čini nam se sada nadrealnim. Ovo je kao osvajanje Super Bowla – kazao je dugogodišnji Stipin trener Marcus Marinelli.

A Stipe je čovjek koji ne mijenja trenere kao čarape.

– Da ljudi iz mog stožera nisu napuštali svoje obitelji, da nisu svih ovih godina investirali u mene, ja ne bih postao prvak.

Osoba koju je Stipe najviše želio zagrliti bila je njegova majka Kathy Miočić koja ga je dočekala ispred njegova kluba Strong Style u predgrađu Independenceu:

– Majka me odgajala i učila ljudskim vrijednostima i tako sam silno želio pokazati joj svoj pojas.

Stipe je svjestan da ga sad čekaju bezbrojni intervjui i pojavljivanja u javnosti, no....

– Ostat ću uvijek isti. Ustajat ću u isto vrijeme, izvesti pse u šetnju, skuhati kavu za svoju buduću suprugu Ryan i otići na posao u vatrogasnu postaju. I nastavit ću trenirati s jednakom žestinom.

Stipe kao vatrogasac ne radi pun radni tjedan, no čini to s velikim guštom. I doista je jako dobar vatrogasac, kao što je to cinično isticao dosadašnji prvak Werdum u najavama borbi. No ima nešto što je Werdum smetnuo s uma, a to je da je Stipe puno bolji borac nego vatrogasac. I da ima desnicu kojom može srušiti i bivola.

>>Roy Nelson: Miočić samo bježi po ringu, ako on može biti prvak, mogu i ja!

Komentara 6

TE
texas
07:28 19.05.2016.

Ponosan što sam Hrvat!!!

GR
greenvest
20:00 19.05.2016.

Hrvatina

NE
Nexe18
15:39 19.05.2016.

čovjek kaže da voli hrvatsku. Mora da je ustaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije