Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEDAM GODINA OD NESREĆE

Pretužno je vidjeti u kakvom je stanju Schumacher, vijesti nisu ohrabrujuće

FILE PHOTO: Michael Schumacher - Ferrari celebrates winnning the race
John Marsh/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
29.12.2020.
u 10:39

- Ozljede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u prijašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju što znači da je budan, ali da ne odgovara - rekao je Riederer.

Točno sedam godina je prošlo otkako je Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1, teško nastradao na skijalištu u francuskom Meribelu.

Schumi je udario glavom u kamen i zadobio teške ozljede mozga. Ni danas se ne zna kakvo je točno njegovo stanje. Njegova obitelj odlučila se na privatnost i cijelo je vrijeme od javnosti skrivala detalje o Schumacherovom zdravlju.

Schumacher se, kako navode strani mediji, nakon pola godine probudio iz kome i pri svijesti je više od šest godina. Posjetilo ga je samo nekoliko osoba pa se iz njihovih izjava može dobiti dojam u kakvom je stanju.

– Redovito ga posjećujem i zajedno gledamo televiziju. On se nastavlja boriti zajedno sa svojom obitelji i liječnicima - rekao je Jean Todt, predsjednik Međunarodne automobilističke federacije.

- Znam u kakvom je stanju, ali tko sam ja da to otkrivam ako obitelj to ne želi. Svaki dan se molim i nadam se će se popraviti - rekao je Felipe Massa, bivši Schumacherov momčadski kolega u Ferrariju.

Francuski mediji pisali su 2019. da Schumacher mora na novu operaciju mozga i da se liječio transplantacijom matičnih stanica.

- Cilj je regenerirati Michaelov živčani sustav - rekao je ugledni francuski liječnik Philippe Menasche koji je ranije vodio brigu o Schumacheru.

O ovoj je temi govorio i neurolog Erich Riederer čije riječi nisu baš ohrabrujuće.

- Vjerojatno može i sjesti, čak možda i napraviti neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga. Mislim da je ovo najviše što će on moći. Ozljede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u prijašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju što znači da je budan, ali da ne odgovara - rekao je Riederer.

Brigu je izazvalo i ono što je nedavno rekla slavna Talijanka Elisabetta Gregoraci. Ona je bivša supruga nekadašnjeg šefa Benettona Flavija Briatorea pa sigurno ima informacije koje ostala javnost nema. Prema njezinim spoznajama, rekla je, Schumacher ni danas ne može govoriti i komunicira isključivo pomoću očiju, a njegova je supruga vilu praktički pretvorila u bolnicu.

– Samo ga tri osobe na ovom svijetu smiju posjetiti, a ja znam tko su one – kazala je Gregoraci, na čije tvrdnje ne treba olako odmahnuti rukom s obzirom na to s kim je bila u braku.

Ključne riječi

Komentara 8

SA
SamoIstina
11:31 29.12.2020.

Samo recikliraju vijesti o ovome velikanu, tko ih plaća??

HE
HellsAgnes
11:57 29.12.2020.

Covid je opasan virus a cijepite se, Shumi vegetarira, Seve ne prica sa svekrom, Maja Šuput trudna, Ona Veljaca opet nesto izvalila.... bla bla bla Nista normalno ni danas

Avatar neomarxisticka extr. ljeviciva
neomarxisticka extr. ljeviciva
13:38 29.12.2020.

sta se desava u regionu??? to jos fali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije