Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doigravanje za EL

Dinamo se spasio poraza protiv Skenderbeua u 94. minuti

Dinamo se spasio poraza protiv Skenderbeua u 94. minuti
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
17.08.2017. u 21:03

Nogometaši Dinama u prvoj utakmici 4. pretkola Europske lige odigrali su na Maksimiru 1:1 protiv albanskog Skenderbeua. Nije to bila kvalitetna utakmica modrih, ni izbliza kao ona na Rujevici prije nekoliko dana, ali na kraju čak mogu biti i zadovoljni rezultatom jer su gubili do 94. minute. Tada je izjednačio Henriquez i razveselio večeras dobro popunjene maksimirske tribine.

Očajno prvo poluvrijeme

Dinamo je u prvih nekoliko minuta krenuo silovito, već u prvih šest minuta imao je dvije solidne prilike. Prvo je glavom pucao Hodžić, ali mu je Shehi obranio, a onda je Doumbia sjajno potegnuo s ruba kaznenog prostora, ali je bio neprecizan. I bilo je to sve što su plavi ponudili u prvom dijelu.

Nakon toga uslijedilo je 40 minuta očajnog i sporog nogometa, bez puno ideje i bez pravih prilika. S druge strane, Skenderbeu je iskoristio prostor i na odmor otišao s vodstvom, a mogao je i s dva razlike. 

Dinamo - Skenderbeu
1/10

Naime, zabio je gol u 10. minuti, ali mu nije priznat zbog, čini se, nepostojećeg zaleđa. Ipak, u 37. minuti ni sudac nije pomogao hrvatskog doprvaku. Skenderbeu je odigrao lijepu akciju, izigrao domaću obranu i Latifi je ostao sam. Livaković mu je obranio prvi udarac, ali odbijenu mrežu napadač gostiju pospremio je u mrežu.

- Nismo zadovoljni ni igrom ni rezultatom. Čvrsći su i bliži lopti, moramo biti brži, agresivniji i smanjiti greške. Nismo dobro ušli u utakmicu, morat ćemo to prodrmati u svlačionici, rekao je Ivo Milić, pomoćni trener Dinama.

Uzvrat nudi nadu

I modri su nešto promijenili, izgledali su bolje u nastavku i nasrnuli na gol albanske momčadi, ali nikako nisi uspijevali zabiti. Bilo je dobrih prilika, ali nepreciznost modrih igrača i vratar Shehi držali su goste u vodstvu.

Uzvrat se igra za tjedan dana u Elbasanu (20 sati), a Dinamo bi tamo trebao odigrati bolje nego večeras. Iako nisu bili u najboljem izdanju, svejedno su pokazali da su kvalitetnija momčad i da u gostima mogu izboriti skupine Europske lige, ali mnogo toga se do tada mora popraviti.

Dinamo - Skenderbeu 1:1 (Latifi 37'/ Henriquez 94')

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Stojanović, Sigali, Benković, Lecjaks - Doumbia (od 82. Fiolić), Moro - Gojak, Ćorić (0d 36. Pavicic), Fernandes - Hodžić (od 76. Henriquez)

Skënderbeu (4-1-3-2): Shehi - Vangjeli, Radas, Lilaj, Mici - Jashanica - Osmani (od 69. James), Gavazaj (od 81. Muzaka), Nimaga - Sowe, Latifi.

Komentara 66

ST
stefj
20:25 17.08.2017.

Ovaj Hodžić je antitalent... Nevjerojatno...

Avatar Azriel
Azriel
19:37 17.08.2017.

Dinamo igra katastrofalno. Ni glave ni repa

PA
pappmisi
20:58 17.08.2017.

Henriquez mora igrati on je Avion za Hodzica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije