Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL

Preminuo Milt Schmidt, legenda Boston Bruinsa

Boston
Reuters/PIXSELL
05.01.2017.
u 12:37

Prošloga vikenda uvršten je na popis 100 najboljih hokejaša svih vremena tijekom proslave 100-godišnjice utemeljenja NHL-a

Legendarni hokejaš Boston Bruinsa, koji je s njima osvajao naslov NHL prvaka kao igrač i kao trener, Milt Schmidt preminuo je dobi od 98 godina.

Schmidt je 16 sezona igrao za Bruinse s kojima je osvajao Stanley Cup 1939. i 1941. godine, a u sezoni 1950/51. osvojio je nagradu Hart za najkorisnijeg igrača sezone.

Prošloga vikenda uvršten je na popis 100 najboljih hokejaša svih vremena tijekom proslave 100-godišnjice utemeljenja NHL-a.

U 776 odigranih utakmica u NHL-u Schmidt je postigao 229 golova i ostvario 346 asistencija.

U ulozi glavnog trenera Bruinse je odveo do naslova prvaka 1970. i 1972. godine.

Prema dnevniku Boston Globeu Schmidt je bio najstariji živući NHL igrač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije