Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO MARKOVIĆ

Preminuo je omiljeni tajnik Mladosti: Ivek je vječno bio uz Žapce sa Save

Slavko Midzor/PIXSELL
18.06.2021.
u 14:16

Mijenjali su se treneri, igrači, prolazile godine, ali klupski tajnik, dobri Ivek, vječno je bio na Savi i uz Žapce. S vremenom je istinski prerastao u ikonu ovog klub

U petak, 18. lipnja, iznenadno je u 79. godini preminuo Ivo Marković, legendarni, jedan od najdugovječnijih, najboljih i iznimno omiljenih tajnika HAVK Mladosti iz Zagreba. Popularni Ivek, stari zagrebački 'šmeker', sa specifičnim hrapavim glasom i kombinacijom brkova i brade, do boli je bio predan prvenstveno vaterpolu i Mladosti.

Ivo Marković (rođen u Zagrebu 11. svibnja 1942.) prešao je godine 1985. iz Sportskog društva Mladost u Vaterpolski klub Mladost u kojem je postao tajnik što će i ostati sve do umirovljenja. On je bio prvi, svakodnevni kontakt kluba bilo s igračima, sucima, dužnosnicima iz svijeta sporta. On je uglavljivao putovanja, hotelske smještaje, ali i rješavao sve probleme igrača gdjegod i kada god bi se oni pojavili. Vrata njegove sobe, ureda na zatvorenom bazenu uz Savu, rijetko su se kada zatvarala. Uvijek otvoren za sve, za pomoć, asistenciju, ali dakako i šalu, zafrkanciju. Na telefonu, kasnije mobitelu stalno dostupan.  Duboko je i istinski emotivno proživljavao svaki gol, utakmicu, sve ključne trenutke u Mladosti. Mijenjali su se treneri, igrači, prolazile godine, ali klupski tajnik, dobri Ivek, vječno je bio na Savi i uz Žapce. S vremenom je istinski prerastao u ikonu ovog kluba.

Njegov rad, obnašanje dužnosti klupskog tajnika poklopilo se i s jednim od najsjajnijih razdoblja u povijesti Mladosti. Prvo za predsjedničkog mandata Celestina Sardelića, pa potom i Vlade Kobešćaka. Mladost je baš u doba s prelaska 80-tih na 90-te, ali i tijekom 90-tih godina prošlog stoljeća, nizala uspjehe, trofeje, punila tribine svojeg bazena uz Savu. To je bilo doba kada je Mladost osvojila dva naslova prvaka Europe (1989. i 1990.), a kasnije će 'pasti' i treći (1996.). Osvajani su europski, ali i domaći pokali. Mladost je postala u to doba najtrofejniji vaterpolski klub u Europi i na svijetu. Dakako, golove su davale igračke zvijezde, s klupe su to vodile trenerske legende, ali duša kluba je bio Ivo Ivek Marković.

Po odlasku u mirovinu, više nije dolazio na bazen, ali je s vremena na vrijeme zvao, zanimao se, uvijek pratio što se zbiva u 'njegovoj' Mladosti s kojom je bio neraskidivo vezan. S vremenom je i odselio u svoju idilu kućice na Mrežnici, riječnoj oazi južno od Zagreba. Ondje se osjećao najljepše, a s tog nas je mjesta Ivek i zauvijek napustio.

Ključne riječi

Komentara 2

TR
Travno221
16:08 18.06.2021.

Netko ovdje ima problema s matematikom, a čini se i s logikom. Ako je 11. svibnja 2021. napunio 79 godina, onda je umro u 80. godini, a ne u 79. Svejedno, počivao u miru Božjem!

NI
nikopao
17:26 18.06.2021.

Naš Ivek je rođen 11. lipnja ne 11.svibnja napunivši 79 godina.. No lijepo je da ste ga se sjetili sada bar. Nakon dugih 13 godina. Šteta da ne može vidjeti. Ionako bi poludel . Počivajte u miru dragi moj Ivo. Čeka vas ekipa za belu...puno dobrih ljudi. Grlim vas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije